rss

Mini Clubman: informatii oficiale

  1. 27/07/2007
  2. Tags: Clubman, MINI
    Vezi toate fotografiile (2)
    Dupa atatea fotografii indecente in care cel mai mare Mini a fost expus complet dezbracat de camuflaje, BMW s-a decis ca nu mai are sens sa tina la un secret cunoscut de toata lumea si a eliberat cateva poze oficiale cu Clubman, precum si cateva date de natura tehnica.

    Auto.ro vi le dezvaluie chiar acum.

    Asadar, vorbim de un Mini cu un ampatament sensibil mai lung, o usa de portbagaj din doua piese unite pe verticala si o singura portiera cu deschidere in oglinda, montata pe partea pasagerului din dreapta soferului, care are misiunea de a scoate modelul britanic din sfera acceptiunii de masina de oras, invitand la concedii lungi si relaxare totala.

    Pe sub interesanta caroserie insa, Clubman nu mai este nici pe departe atat de nonconformist, propunand o structura tehnica aproape identica cu a oricarui Mini. Nu lipsesc din gama de motorizari versiunile aspirata si turbo (ultima destinata pentru Clubman S) a motorului de 1,6 litri dezvoltat de BMW si PSA (cu 120 CP si 160 Nm, respectiv 175 CP si 240 Nm la dispozitie), precum si un diesel common-rail de 1,6 litri si 110 CP, cu un cuplu identic cu al versiunii supraalimentate pe benzina.

    Standard, toate trei motoarele vor fi cuplate la cutii de viteze manuale cu sase trepte si, optional, la unele automate cu acelasi numar de rapoarte.

    Preturile nu au fost inca anuntate – acest eveniment se va consuma la debutul pe piata al masinii, programat anul viitor – insa asteptati-va ca tabla consumata in plus sa adauge cateva sute de euro la “scorul” fiecarei versiuni.
    Vizualizari: 847