rss

Mic, dar puternic: fa cunostinta cu SUV-ul de dimensiuni reduse Volvo EX30 integral electric!

  1. 20/08/2023
    Vezi toate fotografiile (65)

    Fiind un SUV de dimensiuni reduse care face lucruri mari, demne de un Volvo, Volvo EX30 este proiectat sa ofere acelasi nivel de siguranta la care te astepti de la noi. Este conceput pentru a avea cea mai mica amprenta de carbon dintre toate masinile Volvo de pana acum si pentru a face viata oamenilor mai sigura, mai convenabila si mai placuta prin tehnologiile de ultima ora si designul scandinav.
    Dezvaluit lumii la Milano, Italia, si disponibil acum pentru comenzi in Romania, EX30 este primul nostru SUV premium de dimensiuni reduse si extinde oferta noastra, in continua crestere, de autovehicule integral electrice la patru modele. Pe masura ce piata se indreapta rapid catre electrificarea completa, EX30 ne va ajuta sa surprindem cererea tot mai mare de masini integral electrice intr-un segment in crestere rapida.
    Mai mult, pretul atractiv al EX30 – care incepe de la aproximativ 38.500 EUR – inseamna ca viitorii posesori primesc un SUV premium integral electric la un pret similar cu cel al modelelor echivalente cu motor cu ardere interna.
    „Chiar daca este cel mai mic SUV din portofoliul nostru de pana acum, EX30 e mare lucru pentru clientii nostri si mare lucru pentru noi, in calitate de companie”, a declarat Jim Rowan, directorul nostru executiv. „Ne place sa spunem ca EX30 este mic, dar puternic, pentru ca ofera tot ce ti-ai dori de la un Volvo, dar intr-un „ambalaj” mai mic. Ca orice autovehicul Volvo, este un produs remarcabil, sigur si cu un design conceput cu gandul la oameni si nevoile lor.”
    EX30 intruchipeaza, intr-un format mai mic, toate valorile noastre referitoare la design. Un ampatament lung, rotile mari si consolele fata si spate egale aduc echilibru si rafinament exteriorului. Are un aspect electric distinct, cu „chipul” sau plin de incredere, scutul inchis si o interpretare digitala a farurilor „Ciocanul lui Thor”. Cinci culori exterioare vibrante, de la eleganta Cloud Blue la aprinsa si expresiva Moss Yellow – cea din urma fiind inspirata de lichenii care cresc pe pietrele aflate de-a lungul coastei vestice a Suediei, ii ofera caracter si personalitate.
    Tehnologie a bateriei care se potriveste nevoilor tale
    Hai sa vorbim despre tehnologia incorporata in bateriile noastre. In primul rand, cand vine vorba despre sistemele de propulsie, nu exista simple „baterii”. In schimb, iti oferim libertatea de a alege tehnologia pentru baterii care se potriveste cel mai bine nevoilor tale, oferind EX30 cu trei optiuni de sistem de propulsie si doua tipuri diferite de baterie, ceea ce ne permite si noua sa oferim un pret de pornire atractiv pentru EX30.
    Daca iti petreci cea mai mare parte din timp in oras sau daca tinzi sa calatoresti pe distante mai mici intre incarcari, iti oferim o optiune cu un singur motor electric si o baterie LFP. Bateria LFP din gama standard, care foloseste combinatia chimica litiu fier fosfat, este mai rentabila, iar productia ei este mai putin consumatoare de resurse, ceea ce inseamna ca este cea mai buna alegere daca nu ai nevoie de o autonomie maxima.
    Daca preferi sa iti maximizezi autonomia, varianta Single Motor Extended Range cu baterie NMC cu autonomie extinsa este alegerea potrivita pentru masina ta EX30. Bateria NMC contine litiu, nichel, mangan si cobalt si produce energia mai eficient decat varianta LFP. Aceasta optiune cu un singur motor electric si autonomie extinsa iti ofera o autonomie de pana la 480 km intre incarcari.
    In cele din urma, daca performanta este prioritara pentru tine, alege varianta Twin Motor Performance, in care combinam bateria NMC cu un al doilea motor electric, suplimentar. Aceasta varianta cu tractiune integrala a EX30 furnizeaza 315 kW (428 cp) si te duce de la 0 la 100 km/h in 3,6 secunde – fiind, oficial, masina noastra cu cea mai rapida acceleratie de pana acum!
    Un alt lucru pe care EX30 il face rapid este incarcarea. Varianta Twin Motor cu autonomie extinsa are o capacitate de incarcare de pana la 153 kW, in timp ce masina din gama standard are o capacitate de 134 kW. Asta inseamna ca iti poti incarca bateria de la 10 la 80% in putin peste 25 de minute. Cu ajutorul afisajului central si aplicatia din masina, iti poti seta amperajul, nivelul maxim de incarcare si cand vrei sa incepi incarcarea.
    In sprijinul celei mai bune experiente la volan posibil, am reglat sasiul modelului EX30 astfel incat sa profite din plin de dimensiunile compacte ale masinii. Centrul sau de greutate jos, precum si greutatea sa relativ mica si distribuita uniform sunt insotite de agilitate si usurinta de a fi condus in oras si dincolo de el.
    O amprenta de carbon mai mica, dar un impact mare asupra sigurantei
    Dupa cum scriam in postarile anterioare de pe blog, modelul EX30 este conceput pentru a avea cea mai mica amprenta de carbon dintre toate masinile Volvo de pana acum si reprezinta un pas important inainte in atingerea obiectivelor noastre ambitioase de sustenabilitate. Prin abordarea emisiilor din intreaga productie si intregul ciclu de viata si prin utilizarea atenta a materialelor in interior si la exterior, am reusit sa ii reducem amprenta totala de carbon, la peste 200.000 km parcursi, la mai putin de 30 de tone.
    EX30 este, de asemenea, proiectat pentru a fi sigur, asa cum te-ai astepta de la orice Volvo, si isi propune sa aiba grija de tine si de ceilalti in mediile urbane trepidante. Include, de exemplu, in dotarea standard, o caracteristica speciala de siguranta pentru biciclisti, care te ajuta sa previi asa-zisele accidente „de lovire cu usa”, alertandu-te atunci cand esti pe cale sa deschizi usa in fata unui ciclist, scuter sau alergator.
    Tehnologia noastra de siguranta prin protectie ilustreaza si ea modul in care am aplicat standardele noastre inalte de siguranta in noul nostru SUV de dimensiuni mici. Beneficiaza de o tehnologie de ultima ora dedicata restrangerii, precum si de un design structural de top, care indeplineste cerintele noastre interne, ambitioase, de siguranta – concepute pentru a ne pregati masinile pentru diverse scenarii din lumea reala.
    Modelul EX30 isi propune, de asemenea, sa iti faca viata in interiorul masinii mai convenabila, mai relaxanta si mai placuta cu ajutorul tehnologiilor de ultima ora si al designului interior scandinav. Poti alege dintre patru variante de interior distincte, fiecare cu propria expresie, iar in intregul habitaclu exista optiuni de depozitare inteligenta.
    Impreuna cu un UX contextual cu un singur ecran, cu Google integrat si care ruleaza cea mai recenta versiune a sistemului nostru de informatii si divertisment, toate aceste caracteristici exprima reperele designului Volvo autentic.
    Vorbind despre tehnologia de ultima ora: Volvo EX30 este prima noastra masina care include o generatie noua a popularei caracteristici Park Pilot Assist. Aceasta se descurca in orice tip de spatii de parcare, inclusiv cele paralele, curbe, perpendiculare si diagonale in stil „schelet de peste”, facand din parcarea in spatii inguste o joaca de copii.
    Noul Park Pilot Assist va identifica toate locurile de parcare disponibile din jurul tau. Apoi, dupa ce ai apasat pe cel dorit in noua interfata 3D de utilizator, functia va actiona acceleratia si frana, precum si directia. In timp ce supraveghezi procesul de parcare, ecranul afiseaza distanta pana la obiecte precum masinile, peretii si bornele in sistemul metric sau imperial.
    Ca la toate masinile Volvo, pentru EX30 am colaborat strans cu parteneri din domeniul tehnologiei, precum Google, Apple si Qualcomm, pentru a oferi cea mai buna experienta de utilizare posibila. De asemenea, am colaborat strans cu ECARX prin intermediul companiei noastre software cu capital mixt HaleyTek, detinuta in comun, pentru a oferi clientilor nostri cea mai buna platforma de informatii si divertisment cu putinta.
    O stare de calm
    Bineinteles, EX30 va fi dotat si cu o functionalitate de cheie digitala, care este convenabila pentru tine si faciliteaza, totodata, folosirea masinii in comun cu alte persoane. Construita pe baza standardelor avansate din industrie, UWB si CCC, tehnologia noastra va fi compatibila cu o gama larga de marci si modele de telefoane.
    Aplicatia dedicata masinii contine toate serviciile relevante legate de aceasta, de la incarcare pana la gasirea masinii intr-o parcare aglomerata, incuiere si incalzirea ei in zilele reci de iarna. Modelul EX30 este, de asemenea, pregatit sa primeasca actualizari software over the air care il vor imbunatati in timp.
    Si daca toate acestea nu sunt suficiente, Volvo EX30 este insotit si de posibilitatea de a alege dintre cinci teme diferite de iluminat ambiental. Fiecare dintre acestea este inspirata de un peisaj scandinav diferit si isi modifica subtil culorile, adaugand interiorului o stare de calm.
    Indiferent daca preferi lumina calda a soarelui care se strecoara printre frunzele unei paduri scandinave, un apus de soare pe coasta de vest a Suediei, aurora boreala celebra in intreaga lume, cerul auriu de vara din mijlocul verii suedeze sau starea plina de energie a apusurilor urbane, masina ta EX30 va fi inundata de culorile alese de tine. Pentru a intra si mai mult in atmosfera, poti asocia fiecare tema de iluminat cu un peisaj sonor ambiental.
    Zooming across the country in style
    La final, avem o surpriza pentru tine. Incepand de anul viitor, modelul EX30 va deveni disponibil si in varianta Cross Country. Listele de comenzi pentru aceasta varianta speciala a noului nostru SUV de mici dimensiuni se vor deschide in 2024, productia estimandu-se ca va incepe mai tarziu, in cursul aceluiasi an.
    Volvo EX30 Cross Country se va baza pe indelungata noastra mostenire Cross Country, pe modelele noastre faimoase, pentru clientii care isi doresc ceva mai multa aventura de la masinile lor. Varianta va fi dotata cu o gama de caracteristici dedicate, precum garda la sol mai inalta, rotile negre de 19 inch si optiunea de roti de 18 inch cu anvelope la comanda.
    EX30 Cross Country se va distinge prin placile de protectie din fata, spate si laterale, panourile negre speciale pe bara de protectie fata si usa portbagajului, precum si prin brandingul Cross Country elegant – iar micul drapel suedez de pe capota este cireasa de pe tort.

    Vizualizari: 916