rss

Merita oare sa cumparam piese auto din dezmembrari?

  1. 14/11/2016
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nu mai putin de 6.600.325 de masini au fost in circulatie pe parcursul anului 2015. Dintre acestea, aproximativ un 1.200.000 sunt inregistrate in capitala. Datele furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor dezvaluie faptul ca peste 95% din crestere este datorata autoturismelor.

    In conditiile date, este lesne de inteles de ce exista din ce in ce mai multa cerere pentru piesele de schimb si accesoriile auto. Confuzia apare insa atunci cand vine vorba de alegerea furnizorului. Este bine-cunoscut faptul ca piesele auto originale achizitionate de la reprezentanta sunt mult prea scumpe pentru buzunarele celor mai multi dintre romani.
    Desi piesele aftermarket reprezinta o alternativa foarte la indemana pentru soferii autohtoni, acestea nu exceleaza la capitolul fiabilitatii – costul pe termen lung nu este nici pe departe cel mai avantajos. Varianta optima din punctul de vedere al raportului calitate-pret poate fi gasita in cele mai multe cazuri in parcurile de dezmembrari.

    Daca vrei sa cauti piese auto din dezmembrari nu mai trebuie neaparat sa te deplasezi pentru a cauta una si alta, asta deoarece o buna parte dintre furnizori publica pe site-urile dedicate poze reale, coduri si descrieri despre fiecare produs in parte.

    Piesele din dezmembrari sunt de cele mai multe ori foarte ieftine, iar acest lucru este interpretat de catre consumatori in mod gresit – este vorba despre cei care spun ca piesele si accesoriile sunt de proasta calitate, lucru care nu este deloc adevarat, ba din contra, piesele fiind chiar originale in marea majoritate a cazurilor.

    Natura acestui business lasa loc unor preturi incredibil de mici in anumite cazuri, deoarece autovehiculele accidentate de pe care se dau jos acestea pot fi cumparate la randul lor la preturi foarte mici. Ni se poate parea ireal ca putem cumpara un far de Audi original, care se afla intr-o stare impecabila, la un pret de cateva ori mai mic decat cel nou, nu?
    Trebuie sa tinem cont de faptul ca administratorii parcurilor auto de dezmembrari isi aleg anumite standarde cu privire la masinile avariate pe care le achizitioneaza. Spre exemplu, unul dintre cei mai cunoscuti furnizori de gen din tara este pozitionat strategic in Bihor si importa masini din Germania care au un numar redus de kilometri. Uzura pieselor este foarte mica sau in anumite cazuri insesizabila. Important este ca toate piese sunt testate inainte de a fi puse la vanzare, lucru care asigura functionarea in parametri a celor care ajung sa fie comercializate.

    Parcurile auto de dezmembrari care se respecta ofera garantie pentru piesele vandute (de regula, este vorba de o garantie de 3 luni) si livreaza produsele prin firmele de curierat rapid, ceea ce transforma aceasta experienta intr-una similara cu cumpararea oricarui tip de produs de pe un magazin online. Si mai mult decat atat, furnizorii care nu au nimic de ascuns le pot facilita clientilor deschiderea coletului la livrare. Daca produsul nu corespunde din punct de vedere tehnic sau este incompatibil, coletul poate fi returnat fara nici un cost suplimentar.

    Pe langa toate acestea, unul dintre cele mai mari avantaje ale parcurilor de dezmembrari este posibilitatea de a gasi piese rare, poate de la masini care au iesit din fabricatie sau pur si simplu anumite componente care nu pot fi gasite pe aftermarket, ci doar la dealer contra unui pret de achizitie exagerat de scump. Daca veti alege sa mergeti in persoana intr-un parc auto de dezmembrari, exista posibilitatea sa va intoarceti acasa cu mai multe piese sau accesorii decat va gandeati. Asta se intampla pentru ca de cele mai multe ori descoperim preturi ireal de mici pentru anumite componente sau accesorii care se prezinta intr-o stare absolut impecabila.


    Advertorial!

    Vizualizari: 2429