rss

Mercedes DiesOtto: informatii noi

  1. 25/07/2007
  2. Tags: Diesotto, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)
    Ieri va prezentam cateva date despre un motor inedit dezvoltat de inginerii Mercedes, ce combina avantajele unui motor pe benzina (precum emisiile poluante reduse) cu cele ale unui motor pe motorina (precum cuplul mare si consumul mic).

    Botezat Diesotto, acesta este similar cu propulsorul GCI al lui VW, insa are avantajul ca nu foloseste combustibil sintetic ci benzina normala. Iata cateva date noi.

    Motorul celor din Stuttgart are o configuratie cu patru cilindri in linie si o cilindree de 1,8 litri si, multumita noii tehnologii, este capabil sa furnizeze nu mai putin de 238 CP si 400 Nm (cam cat un motor V6 pe benzina, de aproximativ trei litri cilindree)!

    El a fost deja montat sub capota unui S-Klasse, masina inregistrand pe durata testelor un consum mediu de numai 6l/100 km.

    Inginerii germani nu se vor multumi insa doar cu aceasta performanta in materie de economie de combustibil, planuind sa-l imperecheze pe DiesOtto cu un motor electric, ce va avea rol de starter si va fi atasat la volanta. A spus cineva DiesOtto V8?
    Vizualizari: 942