rss

Mercedes Benz il propune pe CLC

  1. 20/03/2007
  2. Tags: Clc, Mercedes benz
    Vezi toate fotografiile (1)
    Marca din Stuttgart este foarte posibil sa adauge in curand in linia sa de modele o versiune cabrio a coupe-ului CL, vestea fiind data chiar de catre vicepresedintele programului de management al DaimlerChrysler, Hans Dieter Multhaupt, in cadrul unui interviu acordat unei prestigioase reviste germane.

    Realizarea acestei masini ar fi o sarcina relativ simpla pentru inginerii germani datorita faptului ca versiunea sportiva a lui S-Klasse are o structura constructiva care permite inlaturarea acoperisului cu minimum de modificari.

    Ideea de a-l produce pe CLC (un nume inregistrat inca din luna mai a anului trecut) a sosit pe filiera succesului la public pe care l-a avut conceptul Mercedes Ocean Drive, un mega-cabrio prezentat cu ocazia salonului de la Detroit de anul acesta.

    Acelasi concept ar putea furniza inspiratia pentru acoperisul din material textil al lui CLC, germanii concluzionand ca un hard-top escamotabil ar fi prea mare si prea greu pentru a fi luat in calcul.

    Ca orice Mercedes de lux, masina va fi propulsata cu ajutorul unor motoare de mare cilindree si putere; asadar, asteptati-va la versiuni V8 si V12, monstri mecanici de la AMG si... un propulsor diesel (foarte probabil, V8-ul CDI de 4,2 litri cu ceva cai in plus).

    Este posbil ca Mercedes sa ne faca insa si o surpriza placuta, unele surse lansand zvonul ca CLC ar putea fi oferit si cu tractiune integrala 4Matic. Chiar va rugam...
    Vizualizari: 1097