rss

Mecum pregateste vanzarea unui Shelby Daytona Cobra Coupe

  1. 09/03/2009
  2. Tags: Ferrari 250 TR, licitatii, Mecum, Shelby Daytona Cobra Coupe
    Vezi toate fotografiile (1)

    Luna mai a acestui an promite sa fie una de pomina pentru casele de licitatii si colectionarii auto, nu mai putin de doua masini avand potentialul de a deveni cele mai scumpe din istoria acestui tip de comert.

    Despre prima, un Ferrari 250 TR, v-am vorbit deja intr-o stire trecuta; acum a venit randul unui Shelby Daytona Cobra Coupe, care va juca rol de “main event” la licitatia casei Mecum.

    Evenimentul va avea loc pe data de 18 mai si deja organizatorii se asteapta ca masina sa doboare recordul celei mai mari sume platite vreodata pe un model american, record detinut in aceste momente de un Shelby Cobra Super Snake (5,5 milioane de $).

    Pentru a obtine insa “titlul” la nivel mondial, trebuie ca cineva sa achizitioneze coupe-ul cu o suma mai mare de 10,89 milioane de $ – valoarea unui Ferrari California Spyder vandut anul trecut la licitatia celor de la RM.

    In ciuda recesiunii economice, Shelby Daytona Cobra Coupe are toate sansele sa provoace un duel de zile mari in cadrul licitatiei, avand in vedere ca este una dintre cele doar 6 masini de acest fel produse vreodata (mai precis a 4-a, numar de sasiu CX2601). Unde mai pui ca a si asigurat victoria la constructori in clasa GT III, in cadrul campionatului mondial din 1965.

    Vizualizari: 1366