rss

Masina noua vs second hand - Avantaje si dezavantaje

  1. 22/03/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sursa foto: https://auto-auction-chicago.com/blog/view/id/43/Buying-New-or-Used-Car:-A-Tough-Choice

    Masina noua este poate cea mai buna varianta atunci cand vine vorba de investirea intr-un autovehicul. Dar oare aceasta sa fie cea rentabila optiune? Ce parere ai despre masinile la mana a doua? Pentru multi romani, este o alternativa economa si poate singura pe care o iau in calcul.

    Afla mai jos care sunt avantajele si dezavantajele unei masini noi si, deopotriva, a unei masini second hand.

    Masinile noi: avantaje si dezavantaje


    Dezavantaje:


    1. Pretul mai mare. Pretul de cumparare a unei masini noi este cu mult mai mare, mai cu seama daca modelul este proaspat scos pe piata auto.
    2. Devalorizare instanta. Devalorizarea este atunci cand valoarea unei masini scade, odata cu uzarea acesteia. Se spune ca valoarea unei masini scade, inca de prima rulare, cu 15% sau chiar mai mult. Valoarea poate scadea cu pana la cateva sute sau chiar mii de euro, din ziua cand o conduci prima data.
    3. Costuri de asigurare si taxe mari. Asigurarea, taxele, inclusiv cele de inregistrare, pentru o masina noua sunt cu mult mai mari. Masinile uzate sunt, in general, mai putin costisitoare din acest punct de vedere.


    Avantaje:

    1. Garantia. Masinile noi vin cu o garantie globala, care acopera costurile de reparatie si mana de lucru, si care au o durata medie de pana la trei-patru ani sau, in alte cazuri, pana la 36.000 - 48.000 km parcursi.
    2. Cele mai recente caracteristici si optiuni. Cu o masina noua, poti avea flexibilitate, o performananta mai buna si optiunea de a comanda ultimul model, cu caracterisiticile pe care le vrei.
    3. Conditii de top. O masina noua ar putea sa nu aiba urme de uzura, probleme mecanice sau avarii.

    Masinile second hand: avantaje si dezavantaje


    Avantaje:

    1. Pret mai mic. Masinile second hand au un pret de vanzare mai mic si pot avea o valoare mult mai buna. Daca vei cumpara de la un vanzator privat, care nu iti percepe taxe de dealer, probabil vei avea un pret mult mai bun - dar daca afacerea ajunge sa nu fie una tocmai buna, atunci vanzatorul nu iti o va returna.
    2. Devalorizare rapida. Masinile second hand continua sa se devalozizeze, dar, in orice caz, masinile se devalorizeaza cel mai mult in primii 3 ani de la aparitie.

    Dezavantaje:

    1. Garantie limitata sau fara. Daca achizitionezi masina de la un vanzator privat, aceasta ar putea sa nu aiba garantie. Un dealer de masini ar putea sa iti ofere sau nu garantie pentru masina second-hand.
    2. Costuri mai mari de intretinere. Masinile second-hand ar putea sa aiba costuri mai mari de intretinere. Pentru a reduce riscul, inainte sa cumperi o masina second-hand: - cititi cu atentie intreaga documentatie de intretinere; - efectueaza o inspectie riguroasa; - fa un test drive in conditii de participare la trafic; - consulta un service specializat; - mergi insotit de un mecanic, inainte sa iti achizitionezi masina.
    3. Mai putine caracteristici. Nu poti achizitiona o masina second-hand cu caracteristici si optiuni predefinite de tine. Dar cu o masina second-hand poti avea mai multe avantaje in privinta banilor.


    Despre Auto Erebus
    Auto Erebus a debutat pe piata auto in anul 2000, ceea ce ii face sa competenti in domeniul auto, atat in distribuirea si vanzarea masinilor rulate, cat si in repararea si verificarea unei masini. Avand la baza conceptul ,,Totul despre masini”, Auto Erebus le ofera clientilor o gama variata de autovehicule Opel si servicii de cea mai buna calitate. Masinile second-hand de la Auto Erebus sunt verificate si analizate, astfel incat probleme post-cumparare sa nu apara.

    Advertorial!

    Vizualizari: 4496