rss

Kia l-a furat pe omul care a desenat BMW X6. Pregatesc asiaticii un SUV Coupe?

  1. 14/09/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Kia a dezvaluit in urma cu doar cateva ore ca l-a angajat pe Pierre Leclercq, belgianul care a desenat modelul BMW X6. Anuntul facut de compania sud-coreeana a dat nastere mai multor speculatii: pregatesc asiaticii un SUV Coupe?

    In timp ce producatorii europeni analizau cu mare atentie lansarile rivalilor din cadrul Salonului Auto International de la Geneva, oficialii Kia erau preocupati sa aduca un nou om in fruntea departamentului de design.

    Potrivit unui comunicat de presa publicat in urma cu numai cateva ore, compania sud-coreeana a optat pentru Pierre Leclercg, belgianul in varsta de 45 de ani care a desenat inclusiv prima generatie a modelului BMW X6.

    Si tot pe vremea cand lucra pentru constructorul de masini de lux din Munchen, noul sef al departamentul de design de la Kia a mai trasat liniile si formele SUV-ului X5 E70 lansat pe piata acum o decada, in cursul anului 2007.

    Din CV-ul lui Pierre Leclercg mai aflam ca belgianul in varsta de 45 de ani s-a mai ocupat inclusiv de proiectele diviziei BMW M, inainte sa se mute la conducerea departamentului de design al companiei Great Wall Motors.

    Noua achizitie a celor de la Kia a mai lucrat o perioada de timp si pentru marci ca Ford ori Zagato, astfel ca a experimentat toate pietele majore, dupa cum se precizeaza inclusiv in comunicatul de presa dat de producatorul sud-coreean.

    Pierre Leclercg va intra in paine incepand cu sfarsitul lunii septembrie si va lucra indeproape alaturi de Peter Schreyer, germanul in varsta de 64 de ani care ocupa in prezent functia de sef al departamentului de design de la Hyundai.

    Vizualizari: 3038