rss

Potrivit studiului J.D Power, Kia produce cele mai calitative masini

  1. 22/06/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    J.D Power a publicat rezultatele studiului "Initial Quality Study", care monitorizeaza problemele aparute la masinile noi, in primele 90 de zile de la achizionare. Printre cei care stau mereu cu ochii pe piata de masini noi si mai ales pe marii constructori auto, se regasesc si americanii de la J.D Power. Acestia realizeaza anual studiul "Initial Quality Study" care examineaza cele mai comune probleme aparute la 100 de masini noi, in primele trei luni de la achizionare.
    Diferitele brand-uri sunt mai apoi aranjate intr-un top, iar castigatorii din acest an sunt sud-coreenii de la Kia. Acestia s-au situat in fruntea clasamentului cu doar 72 de probleme semnalate, fiind urmati pe rand de Genesis, Porsche, Ford, Ram sau BMW. Nemtii de la Volkswagen s-au situat numai pe locul 11, iar conationalii de la Mercedes se multumesc cu pozitia 19.
    La coada clasamentului ii avem pe suedezii de la Volvo, pe britanicii de la Jaguar si pe italienii de la Fiat, ale caror modele sunt cele mai problematice (163). Potrivit americanilor, sistemele de infotainment si cele de asistenta, precum cruise control-ul adaptiv sau functiile de evitare a accidentelor, sunt cele mai expuse la defectiuni.

    Cand vine vorba de modele, in cadrul celor 8 categorii diferite s-au evidential Kia Cadenza, Forte, Niro, Sorento sau Soul, BMW Seria 2, Chevrolet Silverado, Chrysler Pacifica, Ford Mustang, Porsche 911 sau Toyota Camry.

    Rezultatele din acest an au aratat ca masinile au ajuns la cel mai inalt nivel de calitate de pana acum, cu 8% mai mare decat in 2016. "Constructorii de automobile raspund la feedback-ul primit din partea clientilor si produc masini de cea mai buna calitate," a declarat Dave Sargent.

    Vizualizari: 1219