rss

Ipoteza auto: Volkswagen Golf R20T

  1. 10/02/2009
  2. Tags: Golf, Golf, Golf R20T, Golf r32, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (3)

    Salonul Auto de la Geneva ar putea fi locul ales de Volkswagen pentru a prezenta cea mai noua creatie a sa, Golf R20T, care, asa cum sugereaza numele, ar urma sa fie propulsat de un motor turbo de 2,0 litri mai puternic cu 20 de cai-putere comparativ cu V6-le care echipeaza modelul R32.

    Varful de gama al legendarului hatchback german, care va rivaliza cu Ford Focus RS si cu Subaru Impreza STi, ar urma sa dezvolte o putere maxima de 270 CP fata de cei 250 ai actualului R32, care ii va permite sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in 5 secunde, cu 1,5 secunde mai rapid decat R32 si cu doar cateva zecimi de secunda mai lent decat BMW M3 V8. Viteza maxima va fi limitata electronic la 250 km/h.

    Motorul va fi conectat la o transmisie manuala cu 6 trepte sau la una DSG cu sapte rapoarte, in timp ce in ceea ce priveste tractiunea, cei de la Volkswagen nu au confirmat inca daca noul R20T va avea tractiune pe puntea fata sau integrala, desi aceasta varianta din urma spunem noi ca este mai plauzibila.

    In plus, R20T va fi mai usor si mai mic decat R32 astfel ca va oferi imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste consumul de carburant si un nivel al emisiilor de CO2 sub cele ale actualului model.

    Designerii de la VW au adus imbunatatiri si in ceea ce priveste aspectul lui Golf R20T, in sensul ca masina va primi un spoiler frontal ce incoporeaza lumini LED pentru mersul pe timp de zi, ale carui linii de design amintesc de Audi R8, dar si ce conceptul VW BlueSport prezentat in ianuarie, al Detroit. De asemenea, R20T va avea niste bosaje mai evazate, roti mai late si o suspensie sport care va cobori garda la sol.

    La spate, in cel mai pur stil R-Series, se remarca evacuarea dubla pozitionata central in spoiler, eleronul de deasupra lunetei si difuzorul spate care ajuta la imbunatatirea fortei de apasare si la mentinerea unei tinute de drum excelenta la viteze mari.

    Exista zvonuri care spun ca noul VW Golf R20T isi va face aparitia in luna mai, la cursa de 24 de ore de la Nurburgring, iar in showroom-uri va ajunge undeva spre sfarsitul anului. Pretul de pornire va fi de aproximativ 28.500 de euro pentru varianta in trei usi si cu vreo 2.200 de euro mai mult pentru cea in cinci usi.

    Vizualizari: 1630