rss

Inovatie de la AUDI: sistemul asta iti spune viteza optima pentru a nu mai stationa la semafor

  1. 20/02/2019
  2. Tags: green light optimized speed advisory, inovatie audi, traffic light information, traffic light information audi
    Vezi toate fotografiile (3)

    Constructorul german de automobile a lansat in 2016 sistemul Traffic Light Information in Las Vegas. Acum, acesta este prezent in 4.700 de intersectii din orase precum New York, Los Angeles, San Francisco, Washington DC, Dallas, Denver, Kansas sau Houston.

    Acesta interactioneaza cu infrastructura rutiera, in acest caz cu sistemele de semaforizare, si informeaza in timp real soferul cat timp mai trebuie sa stationeze pana la culoarea verde a semaforului.

    Acum, Audi perfectioneaza acest sistem cu o noua tehnologie botezata Green Light Optimized Speed Advisory care il instiinteaza pe cel de la volan de viteza optima pe care trebuie sa o aiba pentru a prinde culoarea verde la semafor.

    Sistemul foloseste pozitionarea exacta a masinii in trafic si informatiile primite de la sistemele de semaforizare si calculeaza distanta pe care o mai are de parcurs masina pana la semafor si limita legala de viteza pe segmentul de drum respectiv. Datele sunt mai apoi analizate si transmise soferului prin intermediul unor conexiuni de date 4G.

    Momentan, sistemul Traffic Light Information si, implicit, aceasta noua functie este disponibil numai in SUA. Nu se stie daca si cand va putea fi comandat si pe Batranul Continent.

    Vizualizari: 1881