rss

Imaginile care iti vor da fiori. Uite ce se intampla cand o masina ruginita este implicata intr-un accident

  1. 13/04/2018
    Vezi toate fotografiile (1)

    Motorizarea, dotarile sau numarul de kilometri nu mai sunt atat de importante cand automobilul la mana a doua pe care planuiesti sa il cumperi are probleme cu rugina. O astfel de chestiune ar putea face diferenta dintre viata si moarte.

    Sa cumperi un automobil la mana a doua nu este deloc o treaba usoara. Ai atat de multe optiuni dintre care sa alegi, dar si atat de multe chestiuni de verificat cand ai ales intr-un final incat ai putea uita de o mare problema, care sa te coste viata.

    Rugina. Care nu doar ca da urat pe caroserie, dar si influenteaza intr-o anumita masura felul in care masina va reactiona in cazul unui impact, dupa cum scoate la iveala  experimentul pus la cale de o organizatie non-profit din nordul Europei,

    Mai precis, suedezii de la Villaagarnas Riksforbund au apelat la doua automobile la mana a doua fabricate in perioada 2004 - 2008, pe care le-au supus unor teste de siguranta similare cu cele organizate de Euro NCAP. La momentul respectiv, atentie.

    In primul caz, rezultatele au fost dezastruoase. Dupa ce a fost lovita frontal si lateral, o Mazda6 de prima generatie a mai ramas doar cu 18 puncte (corespunzatoare unui numar de trei stele) din cele 26 (patru stele) primite din partea EuroNCAP.

    De cealalta parte, exemplarul VW Golf apartinand generatiei cu numarul cinci s-a descurcat mult mai bine. Cum rugina nu afecteaza la fel doua masini, acesta s-a apropiat de scorul original: 32 de puncte si patru stele vs. 33 de puncte si cinci stele.





    Vizualizari: 2336