rss

Habitaclurile masinilor Volvo nu mai provoaca alergii

  1. 27/11/2008
  2. Tags: habitacluri, Oeko-Tex, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volvo avea masini cu interioare certificate Oeko-Tex inca de la finalul anilor '90, cand asociatia formata din 14 institute de cercetare si testare a materialelor textile ii acorda "diploma" primului S80.

    Asta insemna ca limuzina de clasa mare Volvo avea extrem de putine sanse sa provoace alergii clientilor, aspect important daca stam sa ne gandim ca aproximativ 35-40 din populatia Vestului lumii sufera de atari afectiuni. Ei bine, acum iti poti cumpara orice Volvo daca esti alergic...

    De azi inainte, toate habitaclurile modelelor Volvo contin materiale certificate Oeko-Tex, oricare dintre ele - capitonajele usilor si plafonului, covorasele, mocheta de pe podeaua portbagajului, tapiteria scaunelor si banchetei sau centurile de siguranta - fiind tratate sau verificate contra alergiilor.

    In plus, suedezii au muncit din greu si pentru eliminarea binecunoscutului "miros de masina noua", deseori toxic din cauza compusilor organici volatili (VOC).

    "Exista o lista cu peste 100 de substante sau emisii care nu trebuie sa depaseasca o anumita limita. Spre exemplu, materialele folosite la constructia interiorului nu trebuie sa elimine metale grele. Exista multi oameni in zilele noastre cu alergii diverse, numarul lor crescand drastic in ultimii ani. Sa conduci intr-un mediu curat capata astfel o importanta majora, iar sanatatea personala este importanta atat pentru clienti cat si pentru compania noastra", a declarat Andreas Andersson, omul insarcinat cu "curatarea" habitaclurilor masinilor Volvo.

    Vizualizari: 853