rss

Greva generala la Leoni Mioveni, furnizor pentru Dacia Automobile

  1. 05/05/2008
  2. Tags: Dacia automobile, Leoni
    Vezi toate fotografiile (1)
    Aproximativ 230 de salariati ai Societatii de producere a Cablajelor Léoni, firma aflata pe platforma SC Dacia Automobile SA, au intrat in aceasta dimineata la ora 7:00, in greva generala pe termen nelimitat.

    Potrivit viceliderului sindical al Sindicatului Dacia Automobile, Ion Iordache, citat de agentia de presa Mediafax, principala revendicare a angajatilor este o crestere salariala cu 340 de lei brut, in doua transe, 200 de lei brut incepand cu 1 ianuarie si 140 de lei brut incepand cu 1 iunie.

    "Ultima oferta a patronatului a fost de 210 de lei brut, in doua etape, adica 170 de lei brut cu 1 aprilie si 40 de lei brut incepand cu 1 octombrie, oferta cu care salariatele, pentru ca aici la firma de cablaje 95 % dintre angajati sunt femei, nu au fost de acord. Si tot 95 % dintre angajatii societatii Léoni din Mioveni sunt membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia. Firma s-a externalizat din uzina in perioada 2000-2001, la fel ca si alte societati de fabricatie a puntilor, a tevilor de esapament si a altor piese si accesorii, dar angajatii sunt membri de sindicat ai nostri", a declarat Iordache.

    Acesta a mai precizat ca Societatea de fabricare a cablajelor Léoni are 270 de salariati in total, iar salariul mediu brut de incadrare, fara sporuri, al unui angajat este de 864 de lei.

    Liderul sindical a mai spus ca greva este legala, 95 % dintre angajatii respectivei firme fiind membri de sindicat ai Sindicatului Dacia Automobile, iar grevistii au respectat toate etapele de negociere si de mediere impuse de lege pana cand s-au decis sa intre in greva generala pe termen nelimitat.

    In 24 martie, angajatii de la Dacia Automobile Pitesti au intrat in greva generala, care a tinut aproximativ trei saptamani si s-a incheiat dupa ce patronatul si sindicatul uzinei au ajuns la un acord privind cresterile salariale si au decis sa semneze contractul colectiv de munca.
    Vizualizari: 1165