rss

GM pregateste 28 de masini pentru SEMA

  1. 23/10/2007
  2. Tags: Audi quattro, Renault 5 turbo, Skoda
Numarul doi mondial (sau unu, depinde cum priviti problema) va fi pe teren propriu la cel mai mare salon auto din lume dedicat produselor aftermarket, asa ca nu va pierde sansa de a arata intregului popor american de ce este in stare cu adevarat.

Nu mai putin de 28 de masini vor fi inghesuite la standul GM de la SEMA, printre care si un Corvette special pregatit pentru garajul lui Jay Leno.

Asadar, prin multimea de SUV-uri, camionete si familiale purtand logo-urile marcilor gigantului din Detroit se va afla si un Chevy Corvette aflat in proprietatea celebrului comedian Jay Leno, propulsat de un motor V8 cu o cilindree de 8,2 litri ce foloseste drept combustibil etanolul (E85, mai precis).

Nu va lasati inselati insa de spiritul ecologic al monstrului mecanic : “forjat” pana la refuz, el poate trimite catre rotile din spate peste 600 CP.

El va fi insotit in zona verde a standului GM, de un hot-rod construit de GM Performance Division, inspirat de masinile sport ale anilor 40-50 si catapultat catre viteze ametitoare de un motor cel putin la fel de energic si, in acelasi timp,prietenos cu natura : o versiune speciala de tip FlexiFuel a motorului turbo Ecotec, capabila de 500 CP.

Marele fabricant american nu se va folosi insa de SEMA doar pentru a prezenta o serie de masini aflate in exclusivitate pe gustul amatorilor de tuning, ci si pentru a dizolva secretul ce inconjoara momentan cateva viitoare modele de serie si chiar concept-car-uri.

Dintre acestea, cap de afis pare a fi intrarea in scena a prototipului Pontiac Solstice SD-290 (foto), ce va fi insotit de doua modele sport de talie compacta noi-noute.

Cat priveste obligatoria respectare a vedetelor contractate in vederea promovarii unui brand sau altul, merita amintit faptul ca SEMA 2007 va fi martora dezvelirii a doua sedan-uri Pontiac G8 modificate de Pirelli, respectiv Unique Autosports, un eveniment la care va participa in mod direct insusi omul care a inclus doua asemenea modele intr-unul din cele mai recente videoclipuri ale sale : 50 Cent.
Vizualizari: 971