rss

GM Daewoo primeste o infuzie de 3,2 miliarde de $

  1. 24/04/2007
  2. Tags: Daewoo, GM
    Vezi toate fotografiile (1)

    Numarul unu mondial va lansa in curand o noua generatie de modele de talie mica, ce vor fi contruitepe o platforma tehnica nou-nouta, numita Gamma.

    De curand, auto.ro a aflat si cat de mult valoreaza aceste masini pentru viitorul lui GM – aproximativ 3,2 miliarde de dolari.

    Aceasta este suma pe care americanii o vor investi in GM Daewoo Auto & Technology in urmatorii doi ani, banii urmand a fi acaparati in mare parte de departamentele de dezvoltare a trenurilor de rulare si a produselor finite.

    Declaratia a fost facuta chiar de catre mai marele peste finantele lui GM, Fritz Henderson, fapt care subliniaza increderea tot mai mare pe care concernul din Detroit o manifesta vizavi de potentialul centrelor de cercetare-dezvoltare coreene.

    In afara platformei Gamma, asiaticii au in plan si crearea unui noi centru de profil peste doi-trei ani, in care vor fi proiectate inclusiv motoare diesel si o noua transmisie cu sase rapoarte.

    Noile masini mici ale lui GM vor incepe sa-si faca aparitia incepand cu 2009, urmand a fi echipate cu o gama destul de larga de motorizari pe benzina si diesel, cu capacitati cuprinse intre 1,2 si 1,8 litri.

    Vizualizari: 838