rss

Germania restrictioneaza chip-tuning-ul

  1. 13/04/2007
  2. Tags: Chip-tuning
    Vezi toate fotografiile (1)
    Una dintre cele mai ieftine si mai eficiente metode de a creste performantele motorului este fara indoiala chip-tuning-ul.

    Preocupati de fiabilitate, consum si emisii poluante, producatorii nu permit propulsoarelor sa isi arate adevarata forta, fapt care lasa o portita deschisa oricarui atelier de cartier ce vrea sa faca bani din aceasta afacere.

    In Germania insa, o noua lege ii va tria serios...

    Problema ridicata de Asociatia Generala a Automobilistilor Germani se refera la faptul ca multe dintre aceste operatiuni electronice de crestere a puterii nu sunt cuantificate nici macar de producatorul masinii, astfel incat masina continua sa aiba aceeasi garantie chiar daca motorul este fortat sa produca mai multi cai putere.

    In plus, spun ei, unele sisteme nici nu intrunesc conditiile de calitate si de mediu cerute de autoritatile germane.

    Ca urmare, ei vor incerca sa stopeze aceasta „piraterie” printr-o lege in urma careia toti chip-tunerii din zona aftermarket va trebui sa dovedeasca ca produsele lor sunt certificate de TUV sau de un expert recunosct oficial.

    In caz contrar, autorizatia de circulatie a vehicului va fi anulata si va ramane asa chiar si dupa ce se inlatura upgrade-ul ECU-ului.

    In sfarsit, orice modificare a performantelor masinii trebuie comunicata inclusiv firmelor de asigurari, astfel incat acestea sa modifice conditiile contractului respectiv. 
    Vizualizari: 826