rss

Franta va interzice motoarele diesel si cele cu benzina

  1. 06/07/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul ministru francez al mediului inconjurator Nicolas Hulot a prezentat azi un plan despre ecologie. Cu aceasta ocazie a anuntat intentia de a stopa,  pana in 2040, vanzarile de masini propulsate cu motoare conventionale, alimentate cu benzina sau motorina, anunta presa franceza.

    Hulot spune ca este o “veritabila revolutie insa conditiile ne-o impun. Constructorii nostri de automobile au in plan aceste lucruri insa acum vorbim de o agenda de sanatate publica”.

    Planurile fac parte din ambitiile noului presedinte francez Emmanuel Macron de a face Franta neutra din punct de vedere al concentratiei de carbon pana in 2050.

    Cu toate acestea, Hulot nu a specificat daca acest lucru ar insemna interzicerea vanzarii autovehiculelor pe benzina si pe motorina si modul in care ar fi realizat planul. De asemenea, ministrul nu a reusit sa clarifice daca planurile au inclus si vehicule hibride.

    Daclaratia lui Hulot vine la o zi, dupa ce au fost luati prin surprindere de Volvo care a anuntat ca nu va mai lansa masini noi doar cu motoare cu ardere interna, ci numai cu tehnologie hibrida sau electrica la bord,

    Intentia Frantei de a pune capat vanzarilor de autovehicule diesel si benzina pana in 2040 va pune un accent mai mare pe Renault, Peugeot si Citroen - constructori de automobile, la care exista participatii ale Statului Francez - pentru a urmari modelele hibride si electrice in viitor. In discursul sau, Hulot a declarat ca tinta ar impune o povara "grea" producatorilor de autovehicule autohtoni.

    Pentru a mai reduce din suspansul creat celor cu posibilitati financiare reduse, detinatori de automobile poluante, Nicolas Hulot a anunta de asemenea crearea unor bonus-uri de tranzitie. Scopul declarat este de a se inlocui diesel-urile datand dinainte de 1997 si cele pe benzina dinainte de 2001 cu automobile noi, mai curate, insa ministrul francez n-a detaliat valoarea acestei prime.


    Vizualizari: 1123