rss

Ford renunta la Focus RS

  1. 25/05/2007
  2. Tags: Focus, Ford, RS
    Vezi toate fotografiile (1)
    Iata o veste cu adevarat trista pentru toti fanii curentului hot-hatch, mai cu seama ca motivul renuntarii la realizarea celui mai salbatic Focus din lume este unul destul de dubios: Ford a devenit brusc ingrijorat de emisiile de dioxid de carbon pe care acest model le-ar fi putut emana in atmosfera.

    Practic, acesta ar fi putut deveni unul dintre cele mai apreciate modele ale americanilor din intreaga istorie a activitatii pe Batranul Continent, dat fiind faptul ca o groaza de clienti au platit avansul pentru un RS cu 18 luni inainte ca prima masina sa iasa de pe banda de productie.

    Un purtator de cuvant al marcii a declarat deja ca prototipurile surprinse de camerele fotografilor spioni nu erau altceva decat masini ce testau diferite componente destinate unor viitoare versiuni sportive ale altor modele Ford si nicidecum RS-uri camuflate.

    Din pacate, povestea se incheie brusc si nefericit exact in momentul in care ultimele zvonuri confirmau faptul ca bolidul va avea peste 300 CP si tractiune integrala; totusi, o speranta se naste din cenusa: se pare ca Ford va gasi o cale pentru ca Focus 3, ce va aparea in 2010, sa aiba si o versiune RS.
    Vizualizari: 916