rss

Ford dezminte: Volvo nu e de vanzare

  1. 31/05/2007
  2. Tags: Ford, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)
    De o saptamana incoace circula un zvon potrivit caruia Volvo ar putea ajunge curand in curtea lui BMW, fapt comentat inclusiv aici, pe auto.ro.

    Ei bine, intr-un mod cat se poate de oficial, un purtator de cuvant al celor de la Ford a declarat raspicat ca patronii grupului suedez nu au discutat cu cei de la BMW si cu nici un alt constructor vizavi de o posibila vanzare a lui Volvo.

    Acest lucru este confirmat de insusi presedintele nordicilor, Fredrik Arp, care a declarat ca Ford este dedicat marcii suedeze si ca nici nu se pune problema unei posibile vanzari a acesteia.

    Obiectiv vorbind, nici nu ar avea de ce, dat fiind faptul ca Volvo este una dintre cele mai de succes marci din grupul PAG comparativ, de exemplu, cu Jaguar; pe de alta parte insa, o vanzare totala a congolmeratului de marci premium si de lux ar aduce in visteria Ovalului Albastru circa 9 miliarde de dolari, bani care in nici un caz nu pot fi ignorati de un constructor ce a incheiat anul 2006 cu pierderi gigantice.

    De aceea, in ciuda acestor confirmari categorice, o posibila debarcare a lui Volvo din cadrul concernului american ramane inca posibila, desi noi credem ca aceasta se va face numai “la pachet” cu celelalte membre PAG.
    Vizualizari: 825