rss

Ford admite: facem masini plictisitoare

  1. 02/06/2007
  2. Tags: Ford
    Vezi toate fotografiile (1)
    Aceste constatari vin chiar de la cele mai inalte niveluri ale conducerii Ford (inclusiv de la presedintele Bill Ford), care este dezamagita de pasii extrem de inceti pe care numarul trei mondial i-a facut in ultima vreme atat in aceasta directie, cat si in cea a vehiculelor “verzi”.

    Aceste doua probleme sunt deja privite ca principale cauze ale scaderii dramatice a vanzarilor companiei pe piata din SUA, acolo unde s-a vazut depasita chiar si de catre Toyota.

    Intr-un recent discurs tinut in fata unui grup de oameni de afaceri si a unor lideri din sectorul public despre planul de restructurare al companiei pe care o conduce, Bill Ford a declarat ca singurul sau regret in aceste momente este acela ca “nu ne-am miscat mai repede catre viitor”.

    De asemenea, stranepotul marelui Henry Ford acuza dezvoltarea lenta a tehnologiilor alternative (directie in care japonezii in general si Toyota in special exceleaza), fapt care ii pune pe cei de la Ford (si ceilalti doi giganti din Detroit) in ipostaza de fi priviti drept ucigasi ai planetei.

    Problema a fost insa pusa cel mai clar de presedintelui sindicatului auto, Ron Gettelfinger: “Din pacate, exista o perceptie gresita potrivit careia Big Three nu construiesc decat mari consumatoare de benzina, iar Toyota este o divizie a lui Greenpeace”.

    Cand produci un milion de megacamionete F-150 pe an (toate echipate cu motoare V8) si alte cateva sute de mii de SUV-uri la fel de generos dimensionate mecanic, in timp ce Toyota prefera sa piarda bani cu Prius pentru a dovedi cat de dedicata este salvarii planetei, e greu sa fi privit altfel, Ron…
    Vizualizari: 793