rss

Focus RS se pregateste pentru Nurburgring

  1. 26/03/2009
  2. Tags: Focus RS, Ford, Nordschleife, Nurburgring, Renault Megane R26R
    Vezi toate fotografiile (1)

    Momentan, cea mai rapida masina cu tractiune fata care a parcurs cei aproape 21 km ai buclei Nordschleife este Renault Megane R26R, insa cei de la Ford sunt hotarati sa schimbe lucrurile cu recent lansatul Focus RS.

    Hot-hatch-ul producatorului american are de batut un timp exceptional, 8 minute si 17 secunde, iar tentativa, cel mai probabil, va avea loc la finalul acestei luni.

    "Nu este nici un secret faptul ca dorim sa obtinem un timp cat mai bun pe Nurburgring, dar inca nu am programat o data anume. Nu am avut prea multe oportunitati in acest sens inainte de Craciun, deoarece masina se afla inca in fazele de dezvoltare si, oricum, vremea a fost potrivnica. Acum insa, ne putem ocupa de ea", a declarat un purtator de cuvant al celor de la Ford.

    Focus RS este echipat cu un motor capabil de 300 CP, sensibil mai puternic decat celui de pe Megane R26R; cu toate acestea, impresionanta putere este furnizata in exclusivitate puntii fata, astfel incat sesiunea de contratimp pe Nurburgirng va fi primul test serios pentru mult-laudatul RevoKnuckle (o inventie menita sa reduca efectele de torqsteer si subvirare excesiva).

    Vizualizari: 1246