rss

Flancurile ranforsate cu aramida asigura un scut eficient impotriva deteriorarii anvelopelor si ofera protectie sporita in conditii de drum solicitante

  1. 01/02/2017
    Vezi toate fotografiile (2)

    Gropile din carosabil sau parcarea prin urcarea vehiculului pe bordura, pot deteriora grav anvelopele. Pietrele ascutite rezultate in urma concasarii pot de asemenea deteriora anvelopa, facand-o de multe ori inutilizabila. Daca anvelopa a suferit un impact brusc si puternic, se recomanda inspectarea ei cat mai rapida la un distribuitor de anvelope. Deteriorarea flancului impune de obicei achizitionarea si montarea unei anvelope noi.

    Tehnologia Aramid Sidewall dezvoltata de Nokian Tyres ofera un nou nivel de durabilitate si protectie in conditii solicitante de drum. In compusul din care este realizat flancul anvelopei este integrata fibra sintetica, rezistenta, de aramida care il fortifica. Aceasta fibra confera anvelopei un plus de rezistenta la impact si taieturi care altfel ar putea sa deterioreze grav anvelopa. 

    Nokian Tyres extinde utilizarea tehnologiei Aramid Sidewall, patentata pentru anvelopele de tip SUV, proiectate pentru conditii solicitante si variate pe timp de iarna. De la inceputul anului 2017, tehnologia unica cu fibra de aramida, care ofera protectie suplimentara si sporeste durabilitatea, va fi disponibila pe o gama mai larga de produse, incluzand anvelopele de iarna Nokian Hakkapeliitta LT si anvelopele de vara Nokian Rotiiva. 

    „Am primit foarte multe reactii pozitive de la soferii de SUV-uri, inovatia noastra dovedindu-si functionalitatea in practica. Aceasta caracteristica unica, care asigura durabilitate, ofera mai multi  kilometri lipsiti de griji conducatorilor auto. Deteriorarea accidentala a anvelopei poate cauza un cost de reparatie ridicat, dar flancul cu fibra de aramida, care protejeaza anvelopa la impact lateral, poate chiar sa previna deteriorarea,” declara Petri Niemi, lider Product Management la Nokian Tyres.

    „Suntem intr-o dezvoltare continua a produselor noastre. De altfel, scopul este de a imbunatati caracteristicile produselor existente si de a genera valoare adaugata pentru consumatorii si distribuitorii nostri,” spune Niemi.
    Structura flancului cu fibra de aramida, care a fost utilizata pentru prima data la realizarea anvelopei cu tinte Nokian Hakkapeliitta 8 SUV, castigatoare a numeroase teste, este extraordinar de rezistenta la uzura si taiere. Fibra extrem de rezistenta inclusa in structura flancului este de asemenea utilizata in aviatie si in industria de aparare.
    Fiecare produs care inglobeaza tehnologia Aramid Sidewall poarta logo-ul Aramid pe flanc.

    Gama extinsa de modele disponibile in Romania care utilizeaza aceasta tehnologie incepand cu 1 ianuarie 2017 include:

    Nokian Rockproof
    Nokian Rotiiva AT Plus & Nokian Rotiiva AT
    Nokian Rotiiva HT

    Modele disponibile in Romania care utilizau deja tehnologia Aramid Sidewall sunt:

    Nokian WR SUV 3
    Nokian Line SUV
    Nokian zLine SUV

    Durabilitate fara precedent – vezi video.


    Vizualizari: 1181