rss

Ferrari Daytona sarbatoreste 40 de ani

  1. 08/04/2008
  2. Tags: Ferrari 365 gtb, Ferrari daytona
    Vezi toate fotografiile (8)
    Spectatorii editiei 1967 a cursei de la Daytona au avut ocazia sa aplaude un final cu totul special, in care trei modele Ferrari 365 GTB au trecut linia de sosire "brat-la-brat" pentru un podium istoric.

    Isprava le-a prilejuit yankeilor sa porecleasca coupe-ul din Maranello "Daytona", un nume devenit peste ani celebru oriunde in lume si care in 2007 a implinit 40 de ani. Petrecerea va incepe insa abia weekend-ul acesta, la jumatate de an de la momentul oportun, motivul invocat de catre italieni fiind includerea sa in cadrul Festivalului Istoric de la Mugello, ajuns la cea de-a doua editie.

    Inca de ieri, 20 de modele 365 GTB/4 au fost duse in vecinatatea circuitului de la Mugello (aflat in proprietatea Ferrari) pentru a parcurge o ruta de 300 km botezata "Circuito delle tre province", considerata cea pe care Enzo Ferrari si-a incheiat cariera.

    Nici nu se putea o decizie mai buna, date fiind preferintele marelui sef cand venea vorba de o masina sport – motor V12 amplasat frontal-lognitudinal si tractiune pe rotile din spate –, identice cu layout-ul constructiv al lui Daytona (propulsorul legendarului coupe avea o cilindree de 4,4 litri si dezvolta 352 CP).
    Vizualizari: 1079