rss

Faurecia inaugureaza in Romania cea mai moderna fabrica a grupului

  1. 20/09/2016
    Vezi toate fotografiile (3)

    In 2016, 280.000 de masini vor fi echipate cu tapiterii de inalta calitate produse de Faurecia la Ramnicu Valcea
    Faurecia, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente auto din lume a inaugurat astazi cea mai moderna fabrica de tapiterii auto a grupului in prezenta unor reprezentanti ai autoritatilor centrale, a conducerii globale a grupului si a angajatilor.
    Avand o suprafata totala de 12.000 m2, fabrica dispune de o zona de productie ergonomica, echipata cu sisteme moderne de ventilatie si de o cantina ce poate deservi un numar de 2000 de angajati.

    Utilizand tehnologii de varf in procesele de taiere si coasere, cei 1.200 de angajati produc tapiterii textile si de piele la standarde de inalta calitate pentru unii dintre cei mai importanti producatori mondiali din industria auto, precum Peugeot, Renault si branduri Volkswagen. Materialele din care sunt realizate cele peste 500 de tipuri de tapiterii sunt achizitionate in proportie de 75% de la furnizori locali. In 2016, 280.000 de masini vor fi echipate cu tapiterii produse la Ramnicu Valcea.

    „Datorita experientei noastre de succes in Romania, am decis sa investim 12 milioane de euro la Ramnicu Valcea in cea mai moderna fabrica a grupului. Investitia a generat peste 700 de noi locuri de munca. Pentru perioada urmatoare obiectivele noastre sunt cresterea capacitatii de productie pentru a livra 280.000 de tapiterii in acest an si recrutarea a 600 noi angajati pana in 2017” a declarat Hagen Wiesner, Executive Vice President, Faurecia Automotive Seating.
    Printre facilitatile oferite de companie angajatilor se numara si cele dedicate cresterii profesionale. Astfel, fiecare nou angajat parcurge timp de 4 saptamani un program intensiv de instruire, construit in baza strategiei de dezvoltare profesionala a grupului – Faurecia Excellence System, care ii permite sa isi insuseasca intr-un timp relativ scurt abilitatile necesare.

    „Avand in vedere importanta contributiei angajatilor nostri la cresterea Faurecia Romania, suntem preocupati sa le oferim conditii optime de munca si sa le punem la dispozitie programe de calificare personalizate. In acest moment, resursele noastre sunt directionate catre atragerea si instruirea noilor angajati pentru a putea asigura o crestere sustenabila pe termen lung” a declarat Mircea Bucur, General Manager Talmaciu si Valcea, Faurecia Automotive Seating.

    Noua fabrica Faurecia de la Ramnicu Valcea se alatura proiectelor de succes ale companiei de la Talmaciu (Scaune auto), Craiova (Tehnologii de Control a Emisiilor), Pitesti (Sisteme de Interior). In toate cele 4 fabrici ale grupului din Romania activeaza peste 3000 de angajati, care au generat in 2015 vanzari totale de 203 milioane de euro si 119 milioane de euro in prima jumatate a anului 2016.

    Vizualizari: 1916