rss

F1: Bulgaria negociaza organizarea unei curse de F1

  1. 21/03/2009
  2. Tags: Bulgaria, F1, Formula 1
    Vezi toate fotografiile (1)


    Bulgaria pare sa se miste mult mai repede decat Romania si sa ii "ia fata" in toate. Au inceput cu litoralul, apoi cu inmatricularile de autovehicule la mana a doua si acum continua cu motorsportul.

    Daca la noi se vorbeste de ani buni de gazduirea unui Mare Premiu de Formula 1, insa nu s-a rezolvat absolut nimic pe aceasta tema, iata ca vecinii nostri fac un pas important spre calnedarul Marelui Circ. Evident, incercarea lor are mari sanse sa esueze, dar cert este ca stirea cu oficialii bulgari care negociaza (deja!) organizarea unui Mare Premiu de F1 a aparut in mai toata presa internationala de specialitate. Deci, la ei lucrurile se misca!

    Federatia Bulgara de Motociclism face demersurile necesare, iar presedintele organizatiei, Bogdan Nikolov, a declarat pentru publicatia Dnevnik ca un raspuns din partea diriguitorilor Formulei 1 este asteptat cel tarziu saptamana viitoare. Nikolov a mai spus ca au fost deja stranse fondurile necesare pentru a construi un circuit pe care se va disputa, in 2011, o etapa de MotoGP si daca Bulgaria va fi acceptata in randul tarilor care organizeaza curse de F1, atunci un al doilea circuit va fi construit langa cel de motociclism.

    Dar tara vecina nu se afla la prima tentativa de acest gen. Federatia Bulgara de Motorsport a purtat discutii cu F1 pana in toamna, cand au abandonat ideea, in principal din cauza climatului economic potrivnic. De altfel, acesta este si motivul pentru care presedintele Federatiei, Georgi Yankoulov, se arata in continuare destul de sceptic in ceea ce priveste sansele ca Bulgaria sa aiba propria cursa de Formula 1 in viitorul apropiat.
    Vizualizari: 1032