rss

Examenul auto ca pe vremuri: poligon si sofat pe timp de noapte

  1. 05/02/2009
  2. Tags: examen auto, permis auto, poligon
    Vezi toate fotografiile (1)

    Examenul pentru obtinerea unui permis auto se va desfasura ca pe vremuri. Romanii vor avea de trecut nu doua obstacole, ca pana acum, ci patru. Asta ar putea reduce, sunt de parere politistii, accidentele rutiere care cresc de la an la an.

    Astfel, comisarul sef Gino Bosman, reprezentantul Directiei Politiei Rutiere din IGPR, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca impreuna cu Directia Regim Permise din Ministerul de Interne si cu Autoritatea Rutiera, vrea sa propuna modificarea modalitatii de obtinere a permisului auto, prin introducerea probei de noapte, in poligon si a unor cursuri de conducere preventiva.

    Masurile fac parte dintr-un proiect al Directiei Regim Permise si al Autoritatii Romane Rutiere, sprijinit de Directia Politiei Rutiere.

    Declaratiile comisarului sef au fost facute cu ocazia lansarii proiectului european Life Save, derulat in 26 de tari europene.

    Acesta urmareste reducerea numarului accidentelor rutiere. Tot prin acest proiect, se doreste ca, in toate cele 26 de state, sa ajunga la fiecare politist un ghid de bune practici, care contine indrumari utile in aplicarea procedurilor legale privind "arta" comunicarii cu participantii la trafic si in folosirea tehnicii din dotare.

    Vizualizari: 2767