rss

Euro NCAP a publicat rezultatele a patru automobile noi testate la impact

  1. 06/06/2017
    Vezi toate fotografiile (4)

    MINI Countryman si Škoda Kodiaq au primit ambele ratinguri de cinci stele. Noul Micra de la Nissan primeste patru stele cu echipament standard si cinci stele cu pachetul de siguranta optional [1]. Suzuki Swift este evaluat cu trei stele ca standard si patru stele cu echipamentul de siguranta optional.

    Toate automobilele ajung la cele cinci nivele pentru protectia pasagerilor adulti, protectia copiilor si protectia pietonilor. Diferentele apar in instalarea sistemelor avansate de asistenta pentru soferi. Škoda Kodiaq este echipat in mod standard cu un sistem AEB care detecteaza pietonii, precum si alte masini care ruleaza. Evaluarea de cinci stele a lui Kodiaq continua forma recenta buna a automobilelor Škoda: toate modelele recent testate Škoda au fost evaluate cu cinci stele.
    MINI dispune de o masina AEB ca are in standard detectia altor automobile si ca optiune detectia pietonilor.

    Nissan a inclus asistenta AEB pentru pietoni si asistenta la parasirea benzii de circulatie in pachetul optional ("Euro NCAP 5 * Pack") al lui Micra, impingand ratingul de patru stele cu echipament standard pe teritoriul de cinci stele, cu pachetul optional montat. Doar Suzuki Swift nu ofera AEB detectia pietonilor si detectia AEB pentru celelalte masini in pachetul optional "Radar Brake Support".

    Secretarul General Euro NCAP, Michiel van Ratingen, a declarat: "Euro NCAP a inceput sa recompenseze sistemele pietonale AEB anul trecut si am vazut o absorbtie rapida a tehnologiei. Speram sa vedem cat de repede este adoptarea sistemelor AEB care detecteaza biciclistii atunci cand testele acestor sisteme fac parte din ratingul anului viitor. Timp de douazeci de ani, Euro NCAP a impins producatorii sa adopte noile tehnologii de siguranta si mai bune; initial, cum ar fi airbag-uri si dispozitive de pretensionare si, in prezent, sistemele avansate de asistenta a soferilor care vor constitui referintele pentru autovehiculele automate de maine.

    [1] Clasamentele masinilor se bazeaza pe un autovehicul echipat cu echipamente de siguranta care este standard in intreaga gama de modele. Euro NCAP permite producatorilor sa aiba un al doilea rating pentru un autovehicul, indicand siguranta oferita cu echipamentele suplimentare, vandute ca parte a unui pachet de optiuni. Pentru a se califica, producatorii trebuie sa se angajeze sa vanda cel putin 25% dintre autoturismele echipate cu optiunea respectiva in primii trei ani si sa inregistreze 55% din vanzari in urmatorii trei ani cu aceste masini.

    Vizualizari: 1081