rss

Discovery Sport cu habitaclu reconfigurat, modern si luxos, mai multa versatilitate si tehnologie de ultima ora

  1. 25/06/2023
    Vezi toate fotografiile (38)

    Discovery Sport este versatil prin design si gata de noi aventuri pentru intreaga familie, dispunand de pana la 7 locuri. Un habitaclu extrem de rafinat, in care clientii pot beneficia de cel mai recent sistem multimedia Pivi Pro 2 cu ecran tactil curbat, foarte elegant, precum si de spatii practice de depozitare, scaune configurabile si tehnologii care imbunatatesc confortul pasagerilor si il transforma in preferatul familiilor active si moderne.
    Calitatea habitaclului luxos este conferita de materialele placute la atingere. Interiorul ofera senzatia de luminozitate, spatiu si vizibilitate optima datorita pozitionarii celor 3 randuri de scaune pe inaltimi diferite. Plafonul panoramic din sticla, disponibil optional, accentueaza senzatia de spatiu. 
    Habitaclul rafinat al modelului Discovery Sport dispune de un schimbator de viteze nou, cu ornamente din aluminiu anodizat inchis la culoare si volan multifunctional elegant, cu 3 spite. Imbracat in piele Windsor sau material textil pentru echiparile S si SE, volanul include butoane care pot interactiona cu sistemul Pivi Pro sau pot activa un asistent vocal virtual. Discovery Sport in echiparile S si Dynamic SE dispune de interioare DuoLeather cu pana la 3 variante de culori. Clientii care nu doresc sa beneficieze de piele pot alege combinatia alcantara cu Luxtec, un material textil moale si luxos, creat din microfibra de poliester reciclat. 
    Echiparea Dynamic HSE este disponibila cu piele Windsor Ebony si detalii contrastante Lunar Grey pe scaune. Ca alternativa, clientii pot alege echiparea in doua culori Light Oyster si Ebony, cu un finisaj aparte in 2 nuante. 
    Profesorul Gerry McGovern, directorul de design JLR, a spus: „Discovery Sport este un SUV cu caracter, modern, compact, cu un interior versatil si tehnologie intuitiva – perfect pentru viata de familie activa.”
    Disponibil cu pana la 7 locuri, habitaclul versatil al modelului Discovery Sport asigura un spatiu generos si confort pentru toti pasagerii, cu pana la 24 de posibilitati de configurare a scaunelor. Randul 2 de scaune culiseaza, se inclina si este rabatabil fractionat 40:20:40, iar portbagajul cu un volum maxim de 1.794 de litri cu scaunele din spate rabatate, te imbie la aventuri de neuitat. Hayonul actionat electric permite incarcarea si descarcarea cu usurinta.
    Discovery Sport beneficiaza acum, in echiparea standard, de instrumente de bord digitale si padele pentru schimbarea treptelor de viteza, montate pe volan. In plus, consola centrala reconfigurata si simplificata are un nou ecran tactil curbat, elegant, de 11.4 inch. Cele mai recente functii ale sistemului multimedia Pivi Pro2 sunt accesibile in permanenta din barele laterale, care permit utilizarea comenzilor rapide pentru cele mai importante functii precum controlul sistemului media, volumului, climatizarii si sistemului de navigatie, permitand utilizatorilor sa acceseze pana la 90% dintre comenzi cu cel mult 2 apasari pe ecranul principal.
    Sistemele wireless Apple CarPlayTM  si Android Auto® sunt in dotarea standard permitand controlul rapid al functiilor de baza si conectivitate fara cusur. Consola centrala reconfigurata creeaza extra spatiu de depozitare si include incarcare wireless ca echipare standard, beneficiind de cel mai mare compartiment de depozitare de pe consola centrala din clasa sa, pentru extra confort zilnic al intregii familii. De asemenea, sunt disponibile 2 prize de incarcare USB-C pe fiecare rand de scaune, pentru ca toti pasagerii sa dispuna de conectivitate, iar pe randul 2 si in portbagaj este prevazut cu o priza de alimentare 12 V. Clientii care opteaza pentru varianta cu 7 locuri beneficiaza, de asemenea, de comenzi pentru climatizare si priza de incarcare USB-C pe randul 3.
    James Sanderson, Lifecycle Chief Engineer, JLR, a spus: „Discovery Sport ofera acum o serie de echipamente tehnologice inovatoare, benefice pentru intreaga familie, gratie introducerii celui mai recent sistem Pivi Pro. Noua consola centrala simplificata completeaza perfect exteriorul actualizat si ofera mai mult spatiu de depozitare. In plus, gama diversificata de motorizari, tehnologiile pentru off-road si flexibilitatea impresionanta, cu pana la 7 locuri, sunt dovada indeplinirii neconditionate a tuturor cerintelor intregii familii.” 
    Discovery Sport beneficiaza de una dintre cele mai sofisticate tehnologii de purificare a aerului din habitaclu, datorita sistemului Cabin Air Purification Plus. Cu filtrarea PM2.5 si sistemul de gestionare a emisiilor CO2, sistemul sustine starea de bine a intregii familii, dar si atentia soferului, prin monitorizarea si controlul concentratiei de CO2 din habitaclu. Acest sistem avansat imbina tehnologia nanoe™ X de eliminare a agentilor patogeni si reducere a mirosurilor, bacteriilor si alergenilor, cu ajutorul tehnologiilor de monitorizare a indicelui de calitate a aerului (AQI)10, afisand constant pe ecran calitatea aerului din exterior si interior de la locatia curenta pana la destinatie. 
    Discovery Sport ofera, de asemenea, printre cele mai performante camere video din clasa sa3. Vizibilitatea excelenta pentru sofer este datorata sistemului de camere perimetrale 3D, a sistemului ClearSight Ground View TM, care transmite imagini pe ecranul tactil de 11.4 inch si a oglinzii ClearSight Rear View TM, care asigura vizibilitate neobstructionata in spatele vehiculului.
    Noul Discovery Sport dispune si de actualizari subtile la exterior, care pun in valoare inconfundabilul ADN Discovery.
    Discovery Sport S este dotat cu praguri inferioare in culoarea caroseriei, grila frontala negru lucios, cu motivul hexagonal specific Discovery, ornamente Indus Silver si inscriptia Discovery de culoare Bright Atlas pe capota.
    Echiparile Dynamic sunt impunatoare si practice, cu plafon si ornamente contrastante la exterior – inclusiv sigla Discovery, grila, pragurile inferioare si partea inferioara a barelor de protectie – toate cu un finisaj distinct negru lucios. Elementele de design vizibile pe barele de protectie si pasajele rotilor amplifica alura impunatoare. 
    Noile jante din aluminiu, disponibile optional, pot fi comandate in varianta de 19 inch, negru lucios, sau de 21 inch, cu finisaj negru lucios sau diamantat. Varesine Blue este o optiune noua in paleta de culori pentru exterior.
    Discovery Sport continua sa ofere o gama diversificata de motorizari plug-in hybrid si mild hybrid, eficiente si performante. Bateria de noua generatie a modelului P300e ofera o autonomie sporita in conditii reale de exploatare, de pana la 47 km - suficient pentru a efectua 90% din deplasarile zilnice in modul electric. Clientii pot fi linistiti si in privinta incarcarii rapide si sigure a modelului lor hibrid. Incarcarea de la 0 la 80% se face in numai 30 de minute, cu un incarcator DC disponibil in echiparea standard.
    Modelul hibrid combina un motor Ingenium turbodiesel in 3 cilindri, de 1.5 l, cu un motor electric si o baterie litiu-ion de 14.9 kWh, asigurand o deplasare fara efort si o autonomie omologata WLTP in modul electric de pana la 61 km.
    Modele P250 si P200 Ingenium pe benzina, precum si D200 si D165 Ingenium diesel completeaza gama. Indiferent de tipul de combustibil, tehnologia mild hybrid avansata permite o utilizare fara efort a functiei start-stop, care favorizeaza deplasarile urbane. Utilizand un electromotor antrenat prin curea si o baterie, energia pierduta de obicei la decelerare este recuperata si folosita pentru a incarca bateria de 48V a vehiculului, in vederea imbunatatirii performantelor si reducerii consumului de combustibil. 

    Vizualizari: 567