rss

Detalii noi despre mini-ul VW

  1. 15/10/2007
  2. Tags: Taxa de poluare auto, Vosganian
Precum bine se stie, concernul din Wolfsburg lucreaza intens la una dintre cele mai importante masini din istoria companiei, ce s-ar putea dovedi peste ani de zile chiar mai importanta decat a fost Golf in urma cu trei decenii.

Anuntat in urma cu o luna la Frankfurt de conceptul up!, noul minicar VW va ajunge pe piata uneva la sfarsitul lui 2010, insa un document “scurs” ne-a dezvaluit cateva informatii importante inca de pe acum.

Una din ele se refera chiar la planul de vanzari al masinii, pe care VW doreste sa o comercializeze in circa 4,16 milioane de exemplare de-a lungul unui ciclu de viata de noua ani.

Pentru ca previziunea sa aiba acoperire si in realitate, germanii vor dezvolta o intreaga familie pe baza modelului ce va deriva din up!, a carei membri vor fi conceputi la fabrica Skoda din Vrchlabi, Cehia, intr-o cadenta de 300.000 de unitati in primul an (cate 100.000 pentru fiecare din marcile VW, Skoda si Seat).

Ceva mai tarziu, fabricile VW din Rusia si India vor mai adauga la acest numar inca 262.000 de unitati, desi acest lucru nu este inca batut in cuie.

Masina va fi oferita la inceput doar in versiune cu trei usi, atasate unei caroserii ce va masura numai 3,5 m lungime (asadar, semnificativ mai lung decat un Smart Fortwo si chiar mai lung decat se zvoneste ca va fi mini-ul lui Toyota), si va avea un pret de baza de 8.950 de euro.

Ulterior, modelul cu trei portiere va fi urmat de o versiune cu amptament lung si cinci usi, ce nu va costa mai putin de 9.450 de euro, dar si de un mini-SUV si de o versiune cu propulsie hibrida.
Vizualizari: 946