rss

De ce se produc accidentele rutiere? Cele mai intalnite cauze

  1. 17/09/2013
    Vezi toate fotografiile (1)

    Accidentele rutiere au la baza in special anumite cauze, care au la baza atat vina soferilor, cat si a pietonilor. Anul trecut, doar in Bucuresti au avut loc 960 de accidente rutiere grave, in urma carora au decedat 80 de persoane, 945 au fost ranite grav si 248 ranite usor., potrivit unui comunicat realizat de RCA-ieftin.ro.

    Accidentele grave sunt provocate in special de soferii cu o experienta mica in ceea ce priveste condusul, mai mica de 9 ani, conform statisticilor realizate de Politia Rutiera Romana. Astfel, preturile calculate pentru RCA si Casco in cazul unor astfel de soferi sunt mai mari decat cele platite de conducatorii auto cu o experienta mai mare in sofat.

    Cea mai intalnita cauza de producere a accidentelor auto este reprezentata pe de o parte de traversarea neregulamentara de catre pietoni, iar pe de alta parte, neacordarea prioritatii de trecere de catre soferi.

    In urma primei nereguli au avut loc 333 de accidente rutiere grave, in urma carora au decedat 36 de persoane, iar 300 au fost ranite grav. Deoarece soferii nu au acordat prioritate de trecere pietonilor au avut loc 171 de accidente, 9 persoane au murit, iar 166 de persoane au fost ranite grav.

    O alta cauza majora care duce la producerea anuala a sute de accidente este reprezentata de folosirea unei viteze neadaptate la conditiile de drum. In urma acesteia, au avut loc 109 accidente, din cauza carora au decedat 15 persoane si au fost ranite grav alte 106.

    Conform statisticilor, Romania ocupa locul 4 in Uniunea Europeana in ceea ce priveste rata mortalitatii aparute in urma accidentelor auto.  Nici la nivel european, statisticile nu arata prea bine. Pe soselele europene mor in fiecare zi in jur de 3000 de oameni din cauza accidentelor rutiere.

    Vizualizari: 9350