rss

Daytona 500: Kevin Harvick face dubla

  1. 19/02/2007
  2. Tags: Daytona, Kevin Harvick
    Vezi toate fotografiile (2)
    Dupa ce a castigat Orbitz300, Kevin Harvick s-a impus si in intrecerea de 500 de mile de la Daytona, devenind cel de-al patrulea pilot care-si trece in palmares aceasta dubla.

    Harvick l-a depasit pe linia de sosire pe veteranul Mark Martin (invingatorul a fost decis pe baza foto-finisului) in cel mai strans final de cursa din istoria NASCAR.

    Diferenta dintre cei doi piloti a fost de numai doua miimi de secunda!
    In fata a 168.000 de spectatori (casa inchisa), David Gilliland, pilotul plecat din pole, a condus timp de 18 tururi, pana la prima neutralizare, dictata ca urmare a accidentului lui Boris Said.

    A trecut apoi in frunte Kurt Busch, campionul din 2003 in Nextel Cup, care a condus 39 de tururi, dupa care i-a cedat suprematia lui Tony Stewart, care a fost lider 32 de tururi.

    Dupa a treia runda de oprire la boxe, declansata in turul 80, cand Kyle Petty a lovit zidul in virajul 2, Harvick a fost scurta vreme in frunte. A fost momentul in care si-a dat seama ca poate castiga cursa.

    Avea insa sa si-o adjudece abia in final. Pana atunci, fanii au avut parte de un spectacol total, cu o multime de incidente, intre care unul, in turul 196, a dus la oprirea intrecerii timp de 11 minute si 39 de secunde.

    Sprintul final, dupa ultima neutralizare, avea sa se deruleze pe distanta a numai doua tururi. Mark Martin, aflat la prima cursa pentru Ginn Racing sic ea dintai la volanul unui Chevrolet dupa aproape doua decenii in care a condus Fordurile echipei Jack Roush, a plecat excelent sip area in masura sa-si adjudece victoria.

    Harvick a atacat insa pe exterior si a trecut primul linia de sosire. “Am apasat pedala pana la fund. Era singura mea sansa. Si am izbutit sa fiu in frunte. Este o senzatie exceptionala”, avea sa declare, la final, Harvick.
    Vizualizari: 808