rss

Daimler nu e interesat de Volvo

  1. 05/01/2009
  2. Tags: Daimler ag, Ford, PAG, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nevoia de bani i-a impins pe cei de la Ford pana la un punct in care se vad nevoiti sa vanda si ultima ramasita a grupului PAG: Volvo.

    Din pacate, cele 6 miliarde de $ cerute sunt prea multe pentru oricine in aceste vremuri de restriste, inclusiv pentru un concern ca Daimler AG.

    Spre deosebire de alte afaceri paguboase, Volvo ar putea insemna pentru Ford una cu un final cat de cat fericit, dat fiind faptul ca cele 6 miliarde de $ nu ar fi departe de cele 6,45 miliarde de $ platite de Ford lui Volvo Group in 1999. La un moment dat, se zvonea ca BMW ar putea intra in posesia marcii suedeze, insa bavarezii au renuntat in cele din urma la acest gand.

    Dupa refuzul fostului proprietar si al guvernului suedez, Ford a primit o raza de speranta de la Daimler AG, insa, in cele din urma, germanii au ajuns si ei la concluzia ca nu e momentul sa arunce cu bani.

    In acest moment, singura sansa a fostului numar trei mondial este sa convinga un concern asiatic, SAIC, Geely si Hyundai fiind singurii ramasi in cursa.

    Vizualizari: 854