rss

Cum sa-ti pregatesti masina pentru primavara

  1. 06/03/2018
    Vezi toate fotografiile (1)

    Chiar dacă anul acesta primăvara se lasă așteptată mai mult ca oricând, ar trebui să te pregătești pentru venirea ei, dar mai ales să îți faci o programare la un service auto în care ai încredere. Imediat după topirea zăpezii, este indicat să îți duci mașina la o „radiografie”, pentru a  verifica ce s-a defectat și ce ar trebui schimbat după trecerea iernii. Am pregătit pentru tine câteva posibile cheltuieli pe care le-ai putea avea în perioada care urmează, dar și o soluție mai mult decât la îndemână cu care poți susține costul acestor reparații.

    Verifică bateria

    Una din cele mai frecvente piese care iese din iarnă uzată este bateria mașinii. Chiar dacă ai cumpărat-o recent și indiferent de marcă, e foarte probabil ca în sezonul rece aceasta să se fi suprasolicitat, din cauza consumatorilor din interiorul autoturismului. Dacă ai rămas în pană de curent, poți cere ajutorul unui alt șofer pe care îl întâlnești în trafic, care îți poate face transfer de curent de la bateria lui. Dacă întâmplarea se repetă la scurt timp și mașina refuză să pornească din nou, înseamnă că ai nevoie de o baterie nouă.

    Fii atent la sistemul electric

    Din cauza temperaturilor mici și a umezelii, e posibil să se fi oxidat contactele. Asta poate duce la o proastă funcționare a farurilor sau a luminilor din habitaclu, dar și a MP3 Playerului sau a brichetei de mașină. Dacă ai lăsat mult timp mașina în parcare, îți recomandăm ca la începutul primăverii  să efectuezi verificarea sistemului electric al mașinii.
    Umple instalația de aer condiționat

    Dacă pe timpul iernii nu ai folosit instalația de aer condiționat pentru a dezgheța geamurile sau parbrizul, mai mult ca sigur că tot freonul din interiorul ei s-a evaporat. De aceea, e necesar să verifici întreg sistemul și să cureți filtrele de particulele care s-au încărcat pe timpul sezonului rece.

    Verifică lichidele

    Cere-i mecanicului să verifice  și nivelul lichidelor mașinii tale. Nu trebuie să scape din vedere uleiul de motor, de servodirecție și de frână. Și dacă tot ești la acest capitol, poți umple rezervorul de lichid de parbriz cu unul special pentru vară, de calitate bună.

    Schimbă ștergătoarele

    Sarea aruncată pe străzile din oraș pentru a topi zăpada de pe carosabil va ajunge, evident, pe roțile altor mașini și de acolo, inevitabil, și pe parbrizul tău. E posibil ca ștergătoarele să aibă de suferit din această cauză, dar și pentru că au fost acoperite de gheață pe parcursul sezonului rece. Elasticitatea lor va scădea, astfel încât se pot rupe. Așa că cel mai bine ar fi sa le schimbi cu unele noi, ca să fii pregătit pentru ploile care vor urma în scurt timp.

    Dacă nu ești pregătit să cheltuiești o sumă suficient de importantă, pentru a face o revizie generală a mașinii tale, acum, în prag de primăvară, ai la îndemână în orice moment un credit online rapid care să te salveze. Astfel, bugetul tău nu va fi afectat și vei putea returna banii ulterior, de exemplu după încasarea salariului. Pregătește-te cum se cuvine de temperaturi mai prietenoase și ia-ți la revedere de la iarna rece!

    Sursa foto.

    Vizualizari: 1073