rss

Cum sa recunoastem o platforma online cu piese auto noi si din dezmembrari de incredere si serioasa

  1. 13/05/2019
  2. Tags: piese, pieseauto.ro, pieseautor
    Vezi toate fotografiile (1)

    In ultima vreme au aparut mai multe site-uri care gazduiesc anunturi cu piese auto publicate de diversi vanzatori. Insa trebuie sa avem grija de unde cumparam piesele auto, deoarece sunt niste semne care ne spun daca acea platforma prezinta siguranta sau este doar un site cu tepe care ne vor lasa fara bani.

    Platformele online cu piese auto nu sunt magazine online, ci doar gazduiesc anunturile cu piese noi sau din dezmembrari publicate acolo de diversi vanzatori. Practic, daca nu ai un magazin online propriu apelezi la o asemenea plastforma de anunturi, cum este, de exemplu, eBay. In Romania au aparut mai multe asemenea platforme specializate exclusiv pe piese auto. Dar nu toate sunt de incredere, nu toate au vizibilitate si nu toate merita folosite. Iata cateva criterii pe care trebuie sa le indeplineasca un asemenea website.

    1. Trebuie sa vanda doar piese auto

    Daca esti in cautarea unei piese auto, indiferent de felul ei, iti recomandam sa o cumperi de pe o platforma care vinde doar astfel de produse. Un site care vinde si jucarii, mobilier, autoturisme, sutiene, telefoane, dar si piese auto, nu reprezinta o solutie buna. Anunturile cu piese auto nu sunt vizibile, cautarile se fac anevoios, iar piesa de care ai tu nevoie va fi gasita extrem de greu. Acelasi lucru este valabil si pentru vanzatori, persoane fizice, magazine de piese noi sau parcuri de dezmembrari: anunturile cu piese publicate pe asemenea platforme se pierd printre alte milioane de anunturi de orice fel iar vizibilitatea este minima, rezultatele vanzarilor pe masura.

    2. Obligatoriu, un sistem de calificative

    Platformele care ofera un sistem de calificative sunt cele mai de incredere si cele mai cautate, atat de cumparatori, cat si de vanzatori. Daca vrei sa cumperi de la un vanzator care anunturile pe un site fara calificative, te vei expune unui risc urias. Pentru ca nu stii niciun istoric al acelui vanzator, nu stii ce pareri au alti cumparatori, nu stii daca vei lua teapa sau nu. Calificativele le ofera incredere vanzatorilor, dar si cumparatorilor, pentru ca asa se pot asigura ca alte persoane care au cumparat inainte au fost multumiti, iar riscul de a primi o piesa gresita, stricata sau altceva, este minim. Pentru vanzatori un sistem de calificative este extrem de important deoarece le creste vanzarile foarte mult: cu cat mai multe calificative pozitive, cu atat mai multe comenzi vor veni de la clientii ce doresc produse de calitate, siguranta si garantie.

    3. Platforma cu rezultate de trafic la vedere

    Cea mai mare dovada ca acea platforma este una de incredere, care ofera rezultate, este sa fie inscrisa pe motoarele care citesc automat rezultatele de trafic, vizualizari, numar de vizitatori. E vorba fie de Trafic.ro, fie de SATI.ro, autoritatile in domeniul de inregistrare a cifrelor online. Practic, verifici acolo daca platforma de pe care vrei sa cumperi este inscrisa, dar si cati vizitatori sunt, cate afisari se fac zilnic, saptamanal sau lunar. De exemplu, la ora actuala, platforma online cu cele mai bune rezultate, care este pe primul loc in randul celor mai vizitate site-uri cu specific auto, este www.PieseAuto.ro. Acest aspect este cel mai important pentru vanzatorii care vor sa publice anunturi cu piese auto: de ce sa-si piarda vremea si banii inscriindu-se pe o platforma care nu are rezultatele la vedere? In mod cert, acea platforma online de piese auto nu are deloc vizualizari, nu intra cumparatorii pe ea si nici nu ofera rezultate, dar vrea sa ia banii vanzatorilor necunoscatori sau naivi.

    4. Aplicatie de mobil
    Platformele specializate pe piese auto serioase, care ofera incredere si rezultate bune, pun la dispozitia cumparatorilor si o aplicatie specializata de mobil. Deoarece foarte multa lume utilizeaza azi doar device-uri de tipul telefon sau tableta. Sau, pur si simplu, vor sa faca o comanda de piesa exact in clipa in care li s-a stricat masina, vor sa stie exact cat ii costa, fara sa astepte sa ajunga la un calculator. Pentru cumparatori inseamna ca pot gasi piesele mult mai repede si mai usor, iar pentru vanzatori inseamna ca mai multi cumparatori vor ajunge la ei sa le cumpere piesele.
    5. Rezultate in cautarile Google
    Majoritatea cumparatorilor care vor o piesa pentru masina lor cauta piesa pe Google, dupa denumire, marca si model masina, plus an fabricatie si motorizare, sau pur si simplu dupa codul piesei. Atunci cand rezultatele cautarii pe Google te duc in acelasi loc, adica pe aceeasi platforma cu anunturi de piese auto, e clar ca acel site este cel mai recomandat. Inseamna ca oamenii de acolo au investit in dezvoltarea pe partea de SEO, adica de optimizare a cautarii, inseamna ca acolo vei gasi cele mai multe piese rapid si usor ca si cumparator. Dar mai inseamna pentru vanzatorii care au acolo anunturi ca numarul de clienti care le vor cumpara piesele este mereu mare. De ce sa iti publici anunturile pe un site care nu iese in cautari, cand poti sa le pui acolo unde este lumea, acolo unde te trimite si Google, acolo unde sunt vanzarile cele mai mari?

    In concluzie, nu strica putina documentare daca vrei sa cumperi sau sa vinzi piese auto. Daca vrei sa cumperi, cauta neaparat o platforma cu calificative, pentru a te asigura ca nu iei teapa si ca vei cumpara de la vanzatori de incredere, verificati. Daca esti un vanzator de piese noi sau din dezmembrari, apeleaza la o platforma cunoscuta, cu rezultate la vedere, cu aplicatie de mobil, specializata doar pe piese auto, cu sistem de calificative, deoarece acolo sunt cumparatorii si acolo vei avea succes.

    Vizualizari: 3981
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »