rss

Cum sa pregatesti masina pentru vara

  1. 04/05/2016
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mai sunt doar cateva saptamani pana cand ne vom bucura de venirea anotimpului cald, asa ca din ce in ce mai multe persoane se gandesc deja la o vacanta binemeritata intr-o destinatie cat mai indepartata, in care sa scape de aglomeratia din marile orase. In timpul verii, atunci cand exista timpul necesar, o excursie cu masina este modalitatea perfecta prin care poti fugi de rutina de zi cu zi si te poti relaxa in voie. Cu toate astea, este important de retinut ca sunt cativa pasi esentiali prin care pregatesti masina pentru vara.

    Asa cum ne adaptam garderoba la schimbarile vremii, odata ce temperaturile din termometre cresc simtitor, tot asa trebuie sa procedam si cu autoturismul. Iata cateva recomandari utile in legatura cu verificarea masinii in timpul sezonului cald, pentru a evita situatiile neplacute atunci cand esti pe drum, in concediu.

    1. Verifica daca sistemul de aer conditionat merge in conditii optime. Cu totii stim cat este de dificil sa conduci vara, pe canicula, fara o instalatie de aer care sa fie in perfecta stare de functionare. In plus, nu uita sa controlezi si sa suplimentezi, daca este nevoie, rezerva de freon a climatizarii.

    2. Asigura-te ca bateria este incarcata si ca nivelul de lichid din aceasta este suficient. De cele mai multe ori, pe perioada verii, bateria auto este foarte solicitata din cauza caldurii. De aceea, nu trebuie trecut cu vederea acest aspect. Daca trebuie sa o schimbi, poti alege baterii auto de pe Autohut.ro, o companie care pune la dispozitia clientilor sai zeci de modele la preturi avantajoase, de la cei mai buni producatori din domeniu.

    3. Verifica daca uleiul trebuie completat. Poti face asta cu ajutorul jojei, un instrument care iti indica nivelul lichidului din cutie. Daca acesta se afla mult sub reperul MAX, este clar ca trebuie sa adaugi ulei.

    4. Ai grija la sistemul de franare! Este esential ca acesta sa functioneze perfect. Daca trebuie sa il schimbi si ai nevoie de ajutor in acest sens, apeleaza la specialistii Axevo, unul dintre cei mai cunoscuti furnizori de piese auto originale si aftermarket din Romania. 

    5. Inainte sa pleci la drum, verifica daca presiunea din anvelope corespunde cu cifrele mentionate pe tocul portierei sau, si mai sigur, in manualul autoturismului.

    6. Nu uita de roata de rezerva si cric! Niciodata nu se stie cand si unde faci pana, asa ca aceste doua accesorii auto iti pot fi de mare folos in cazul in care se sparge cauciucul.

    7. Este bine sa faci o revizie generala a masinii la inceputul verii, astfel incat sa scapi de orice fel de griji cand pleci in concediu. Daca esti in cautarea unui magazin online care ofera piese auto la un raport corect intre calitate si pret, AutoAtu este varianta potrivita. Indiferent ca este vorba despre piese auto Opel, BMW, Audi, Mercedes, Logan, Skoda, Renault, VW sau orice alt brand, aici poti gasi tot ce ai nevoie.


    Vizualizari: 4497
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »