rss

Cum sa cureti interiorul masinii ca un profesionist

  1. 03/09/2020
    Vezi toate fotografiile (1)

    Vrei sa cureti singur interiorul masinii, fara a fi necesar sa o duci intr-un service? Din fericire, in prezent poti face acest lucru foarte usor, chiar tu, cu ajutorul produselor de curatenie special create pentru intretinerea masinii.
    Iata cateva sfaturi de la profesionistii in domeniu, care te vor ajuta sa ai o masina perfect curata si parfumata, ca si cand ai fi dus-o la o spalatorie profesionista. 
    Aspira foarte bine interiorul masinii
    Incepe curatenia cu o aspirare temeinica a masinii. De la scaune si tapiterie pana la presuri si podelele de sub presuri, totul trebuie foarte bine aspirat si curatat astfel incat sa nu mai ramana nicio pietricica, cat de mica. Poti face acest lucru cu ajutorul unui aspirator auto, pe care-l poti achizitiona din orice magazin de electronice si electrocasnice.
    Curata temeinic bordul masinii, volanul si consola auto
    Urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci este sa cureti foarte bine bordul masinii, consola auto si volanul. Acestea sunt cele mai expuse suprafete in fata murdariilor, dar si a soarelui, care in timp, duce la decolorarea vinilinului. Asadar, daca nu este ingrijit corect, in timp isi va pierde aspectul. 
    Cu ajutorul unei carpe din microfibra si a unei substante speciale de curatat, precum solutiile speciale de intretinere pentru materiale plastice, vei scapa rapid de murdaria de pe aceste suprafete si, in plus, bordul va fi mai protejat in fata intemperiilor vremii.
    Daca ai pete dificile de scos, pulverizeaza solutia si las-o sa actioneze timp de doua minute, apoi sterge bine cu ajutorul carpei din microfibra. Repeta procedeul pana cand bordul tau arata ca nou!  
    Curata usile 
    Nu uita sa cureti si usile pe interior. Mai intai fa curatenie in buzunare. Arunca tot ce nu mai ai nevoie si pune deoparte restul obiectelor, pana termini curatenia.
    Sterge apoi usile de praf si, la fel ca in cazul bordului, aplica o substanta speciala de intretinere pentru materialele plastice si sterge bine suprafata cu ajutorul unei carpe din microfibra. Insista in special in zona manerului de deschidere si a buzunarului, deoarece in aceste zone se acumuleaza cea mai multa mizerie. 
    Spala geamurile
    Geamurile trebuie spalate si pe interior, nu numai in exterior. Poti folosi fie o solutie de spalat geamuri clasica, fie o solutie pentru geamuri special creata pentru masina. Aplica putina solutie pe geamuri si spala-le foarte bine cu ajutorul unei carpe curate, din bumbac, care nu lasa scame. 
    Curata tapiteria
    Acum este momentul sa cureti tapiteria. Aici lucrurile se complica putin, deoarece trebuie sa fii atent la tipul de tapiterie pe care il are masina si sa achizitionezi produsele potrivite. Exista produse speciale pentru curatarea tapiteriei din materiale textil si produse speciale pentru tapiteria din piele sau pentru cea din imitatie din piele. 
    Pe o carpa curata, pulverizeaza putina solutie speciala si sterge cu grija scaunele. In cazul in care observi pete dificile pulverizeaza putina solutie direct pe scaun, in locul respectiv, si las-o sa actioneze timp de cateva secunde, apoi sterge usor cu o carpa. Repeta, daca este necesar.
    Spala presurile inante de a le pune inapoi in masina
    Ultimul pas pe care trebuie sa-l faci este sa speli presurile inainte de a le aseza din nou, in masina. Acestea pot fi curatate cu apa si detergent. Daca observi pete dificile, apeleaza la o solutie de curatare speciala, care poate indeparta petele dificile.

    Vizualizari: 13630
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »