rss

Cum sa cumparam piese auto online, fara sa luam teapa

  1. 05/06/2019
  2. Tags: Masina, piese, piese auto, pieseauto.ro
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cine se mai duce la magazinul de piese din coltul strazii ca sa-si cumpere piese pentru masina? Nu prea multi soferi. Deoarece o fac de acasa sau de la birou, cumparand piesele auto online. La piese de masina nu este ca la haine, cand trebuie sa te duci la Mall si sa probezi ceva care iti place ca sa fii sigur ca iti vine. La piese dai seria de caroserie si comanda nu poate da gres. Dar chiar si cand le cumparam online, piesele pot avea surprize neplacute.

    Cumparaturile online de piese, dar si de orice altceva, in general, sunt cele mai potrivite pentru oricine. Adica faci comanda de pe scaun, fara sa pleci nicaieri, fara sa te deranjeze ploaia, transportul sau sa mai fie nevoie sa compari lucrurile pana le gasesti pe cele mai bune. Pe internet ai preturile in acelasi loc, le compari si cumperi cea mai buna oferta. Dar, pe cat de confortabile si rapide sunt cumparaturile de piese auto online, pe atat sunt de riscante, daca nu urmezi niste reguli simple.

    In primul rand, trebuie sa cumperi piesele auto dintr-un loc cu mai multi vanzatori, cum sunt platformele online specializate pe asa ceva. In al doilea rand este extrem de important sa le cumperi de la niste vanzatori seriosi. Ca sa stii de la cine cumperi, adica de la niste firme care nu iti vor trimite caramizi in locul unei perechi de faruri, iti recomandam sa cauti in locurile in care vanzatorii au primit calificative de la alti cumparatori. Urmaresti ce au spus altii despre acei vanzatori si te orientezi, putand sa-ti dai seama repede de la cine sa cumperi cu incredere. Un asemenea loc din care poti cumpara de la vanzatori punctati cu calificative de catre cumparatorii multumiti sau nemultumiti este PieseAuto.ro.

    Tepele la cumparaturile de piese auto sunt de mai multe feluri. De exemplu, poti sa primesti o piesa gresita care nu se potriveste pe masina, o piesa care nu este deloc precum cea comandata sau este stricata, sau pur si simplu poti primi un colet in care se regaseste altceva, nicidecum piesa comandata, dar tu deja ai dat banii la curier. Pentru a evita toate aceste lucruri e bine sa cumperi piese exclusiv de la vanzatori cu feedback si sa faci comanda printr-un site sau platforma.

    Daca tu faci o comanda telefonica de piese, acea comanda nu este inregistrata nicaieri. Dar daca o faci prin intermediul platformei, comanda ramane inregistrata si, in caz de ceva o poti rezolva. Mai mult, cand cumperi piese online prin intermediul unei platforme cum este PieseAuto.ro, o sa gasesti vanzatori verificati de catre site si care ofera garantie si posibilitate de retur. Cu alte cuvinte, cumpara piese doar de la cei care ofera garantie si retur, iar, conform legii, acestia sunt doar reprezentantii persoanelor juridice.

    Inca un sfat este ca, atunci cand cumperi piese de masina noi, sa o faci doar pe baza seriei de sasiu. Daca tu dai numai marca, modelul, anul fabricatiei, motorizarea, s-ar putea sa ai surprize neplacute. Dar daca dai comanda dupa seria de sasiu, sansele sa primesti piesa gresita sunt minime. Daca tu faci comanda de piese auto de la dezmembrari, iti recomandam sa o faci pe baza unor poze trimise de vanzator si pe baza codului piesei. De exemplu, daca vrei sa cumperi un element de caroserie, sa o faci pe baza pozelor detaliate, sa fii sigur ca acea piesa este compatibila cu masina ta, deoarece daca este scoasa de pe o masina construita in alt an decat a ta, s-ar putea sa nu fie compatibile. Daca sunt piese de mecanica, electronica, verifica codul piesei.

    In concluzie, cumpara dintr-un loc de incredere. Unde sunt mai multi vanzatori de la care poti compara ofertele de pret, dar unde gasesti si un sistem de calificative ca sa fii sigur ca sunt vanzatori seriosi care nu dau teapa. Asigura-te ca faci comanda pe baza seriei de sasiu, dar si ca vei cumpara de la un vanzator verificat care ofera garantie si posibilitate de retur, in caz ca exista vreo problema. Practic, suntem in 2019, deci s-au dus vremurile in care te duceai la magazin sau la tarabele din targ, acum poti apela cu incredere la o platforma online care vinde doar asa ceva, de unde cumpara zilnic mii de alti soferi ca tine.

    Vizualizari: 5095