rss

Cum sa cresti durata de viata a masinii tale

  1. 24/02/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Pentru ca masina ta sa atinga punctul maxim de performanta in functionare, are nevoie de anumite accesorii si imbunatatiri, sau reparatii. De asemenea, felul in care o intretii conteaza atat la mentinerea unui aspect cat mai ingrijit dar iti va starni si placerea de a conduce. Pentru asta, trebuie sa faci anumite investitii, care, gestionate corespunator, vor fi benefice pe termen lung, pentru masina dar si pentru buzunarul tau.

    Anvelope durabile si produse de calitate

    Anvelopele sunt extrem de important pentru o masina, fiind singura suprafata care intra in contact direct cu carosabilul. De aceea, ele trebuie sa ofere in primul rand singuranta in timpul mersului. Alegerea unor anvelope bune nu este un proces usor. Ceva care e prea ieftin, este foarte posibil sa nu ofere siguranta necesara, asa ca achizitia anvelopelor masinii necesita o suma ceva mai mare, daca iti doresti ca sofatul sa nu te puna in pericol nici pe tine, nici pe ceilalti soferi. Ele trebuie alese in functie de dimensiune si de sezon iar preturile variaza in functie de producator si de calitatea lor. De exemplu, pentru iarna alege cauciucuri care sa asigure aderenta pe drumurile poleite sau umede, asa cum sunt anvelopele 195 65 r15, iar pentru vara opteaza pentru anvelope mai moi. Daca esti in cautarea unor anvelope durabile, cel mai indicat este sa soliciti si sfaturile unor specialisti, din cadrul unui service auto.

    Un alt mod de a prelungi ciclul de viata al masinii tale, este sa alegi mereu produse de curatare. Fie ca vorbim despre accesorii, produse de curatare, consumabile sau piese auto, toate contribuie la buna functionare a unui automobil. Nu face economie, ci alege sa investesti intr-o piesa mai buna, pentru ca nu va fi nevoie sa o schimbi prea curand si, in plus, alegand un produs auto de calitate indoielnica risti sa grabesti procesele de uzura ale pieselor masinii. Ai grija in special de motor si de baterie, fiindca sunt cele doua componente care seteaza gradul de performanta a masinii. Nu trebuie sa cheltui o avere, deoarece pe piata sunt disponibile o multime de magazine care comercializeaza accesorii pentru motor si baterii la preturi accesibile.

    Acelasi lucru se intampla si cu produsele consumabile, precum uleiul de motor, filtrele sau antigelul dar si cu cele de curatare, cum ar fi lichidul de parbriz, spray-urile pentru curatarea bordului etc.

    Verific-o preventiv si identifica la timp eventualele defectiuni

    Atunci cand iti cumperi o masina, indiferent daca este second-hand dar mai ales atunci cand este noua, gaseste un service auto de incredere, unde sa poti merge pentru verificari preventive sau pentru efectuarea reparatiilor. Doar asa vei avea siguranta ca masina este pusa la punct si te vei bucura de avantajele sale, pentru ca functioneaza la capacitatea maxima. Este foarte important sa tii cont de urmatorul sfat, daca iti doresti ca masina sa mearga cat mai bine, pentru un timp cat mai indelungat. Nu face singur reparatii improvizate deoarece risti sa strici si alte piese. Orice problema intampini cu masina, mergi in service pentru o diagnoza corecta si o solutionare de durata. Mergi la un service autorizat si atunci cand trebuie sa faci o inspectie tehnica periodica a automobilului, care intra in obligatiile legale ale fiecarui sofer.

    Advertorial!

    Vizualizari: 3071