rss

Criza la Nissan

  1. 18/03/2007
  2. Tags: Carlos Ghosn, Criza, Nissan
    Vezi toate fotografiile (2)
    Concentrati pe un foc continuu in lupta cu concurenta de peste hotare, Nissan a cam uitat de cei de acasa, vanzarile marcii pe piata japoneza fiind intr-o coborare destul de vertiginoasa de 17 luni incoace.

    Lipsa de modele noi si scaderea cererii pentru masinile compacte si mari de aici l-au determinat pe Carlos Ghosn sa ia personal haturile in maini, presedintele Renault-Nissan facand unele restructurari la varf in vederea contracararii rezultatelor negative.

    Astfel, Ghosn s-a retras de la supravegherea activitatii marcii pe continentul nord-american, numindu-l pe Hiroto Saikawa in locul sau incepand cu 1 aprilie.

    Concomitent, locul de presedinte al echipei din Europa al lui Saikawa va fi luat de Hidetoshi Imazu.

    Ghosn este de asteptat sa rezolve destul de rapid acest inceput de criza (dat fiind faptul ca el este omul care a salvat intreg grupul de pe buza prapastiei falimentului la sfarsitul anilor ’90), iar un bun inceput in acest sens se pare ca va fi reducerea productiei la fabricile Oppama si Tochigi incepand cu luna viitoare, urmata la scurt timp de incetarea productiei sedanului Teana din luna septembrie.
    Vizualizari: 1108