rss

Constructorii de masini reduc productia, concediaza salariati si discuta fuziuni

  1. 27/10/2008
  2. Tags: Autoeconomie, Renault, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Marii constructori auto reduc drastic productia, concediaza salariati, discuta vanzarea unor marci sau analizeaza posibilitati de fuziune in urma celei mai severe crize financiare din ultimii 80 de ani, care a determinat o cadere fara precedent a vanzarilor in piata auto.

    In statele dezvoltate, vanzarile de automobile deja inregistreaza prabusiri, care se extind treptat si catre economiile emergente, iar marii constructori auto se intrec in a lansa avertizari catre investitori si revizuiri negative ale tintelor de vanzari, venituri si profit.

    Cele mai recente semnale ingrijoratoare vin din Japonia, unde Mitsubishi a decis sa reduca productia din uzinele locale cu 100.000 de unitati in urmatoarele cinci luni, iar cel mai mare constructor din lume, Toyota, companie considerata intr-o situatie excelenta, da semne ca ar putea inregistra primul declin al vanzarilor trimestriale din ultimii sapte ani, dupa scaderile de pe piata americana.

    Totodata, concernul german Daimler, constructorul automobilelor Mercedes Benz, va intrerupe complet productia, potrivit presei locale, timp ce cinci saptamani in lunile decembrie si ianuarie, din cauza prabusirii dramatice a cererii.


    Sursa: Mediafax 

    Vizualizari: 844