rss

Connaught V10 Type D e aproape gata

  1. 30/03/2007
  2. Tags: Connaught, V10 Type D
    Vezi toate fotografiile (2)
    Ambitiosii britanici de la Connaught se afla de ceva vreme prinsi in proiectele ce vor marca noua viata a companiei, dar au declarat ca Type-D GT Syracuse va fi gata pana la finalul acestuia an.

    Nici nu e de mirare, dat fiind faptul ca in noul sediu si centru de cercetare-dezvoltare din Tara Galilor, ce au costat aproape 12 milioane de lire sterline, misuna 200 de oameni mai pregatiti ca oricand sa dea marea lovitura.

    Connaught, un nume absent din scena automobilistica vreme de peste 40 de ani, a fost readus in actualitate de abia in 2002, dar, chiar si intr-un timp atat de scurt, noua firma a reusit sa puna la punct cinci prototipuri pentru teste si sa-si marcheze ca obiectiv livrarea primelor masini catre clienti la inceputul lui 2008.

    Insularii se asteapta ca in primul an sa construiasca circa 100 de masini, 250 in cel de-al doilea si 1.000 de unitati pe an din 2012 incolo.

    Revenind la Type D GT Syracuse, acesta va fi propulsat de probabil cel mai mic motor V10 dn lume, a carui cilindree de doar doi litri va fi ajutata de un compresor mecanic in drumul spre 300 CP.

    Interesanta sportiva va fi urmata la scurt timp de o versiune cu propulsie hibrida, o masina despre care Connaught pretinde ca este primul supercar „verde” veritabil,  capabil sa ajunga la 100 km/h in 6,2 secunde si la 240 km/h poluand cu 30% mai putin decat o masina normala cu aceleasi performante. 
    Vizualizari: 858