rss

Conceptul Future-Type: Viziunea Jaguar pentru anul 2040 si mai departe

  1. 07/09/2017
  2. Tags: FUTURE-TYPE
    Vezi toate fotografiile (8)

    Jaguar FUTURE-TYPE este un model premium compact, conceput pentru a raspunde nevoilor de mobilitate ale generatiilor viitoare. Jaguar FUTURE-TYPE este un concept complet autonom care isi imagineaza mobilitatea intr-o lume in care clientii Jaguar pot alege un FUTURE-TYPE complet incarcat, la cerere. Oferind o privire in viitor, este o masina pentru o lume a autonomiei, conexiunii, electricitatii si mobilitatii comune.

    Pilonul central al modelului concept este primul volan inteligent si conectat din lume. Acest volan “locuieste” in casa dvs. si devine partenerul dvs. de incredere. Sayer - numit dupa designerul modelului E-Type - este primul volan cu inteligenta artificiala (AI) activat de voce care va putea efectua sute de sarcini. Va poate apela masina, puteti sa  ascultati muzica, sa va rezervati o masa si chiar sa stiti ce este in frigider. Sayer va semnaleaza calitatea de membru al clubului de servicii la cerere. Un club care ofera fie proprietate exclusiva, fie optiunea de a imparti masina cu alti membri din comunitatea dvs., ceea ce inseamna ca nu trebuie decat sa detineti integral volanul, nu masina in sine.
    Trebuie sa va aflati la o intalnire de doua ore distanta de casa pana maine? Pur si simplu intrebati-l pe Sayer din camera dumneavoastra de zi si va anunta momentul, cand, o masina trebuie sa ajunga in mod autonom la usa dvs. si chiar sa va sfatuiasca despre care parti ale calatoriei v-ar putea bucura de condus.
    Sayer este inima unui sistem HMI avansat, care va va tine legat de lumea dvs. pe parcursul calatoriei - sau nu, daca doriti sa fiti singuri si sa va concentrati pe placerea de a conduce.
    "FUTURE-TYPE ofera o perspectiva asupra potentialului de conducere si de proprietate a autoturismelor in viitor. Face parte din viziunea noastra asupra modului in care un brand de masini de lux ar putea continua sa fie de dorit, intr-o epoca digitala si autonoma ", a declarat Ian Callum, director de proiectare, Jaguar.
    "Conceptul nostru FUTURE-TYPE este un proiect de cercetare avansata, care analizeaza modul in care putem asigura ca un Jaguar la cerere va atrage clientii in 2040 si mai tarziu. Daca mergeti la munca, luati in mod autonom copiii de la scoala sau va bucurati de conducerea in weekend rural; in cazul in care exista o gama de masini la cerere care conduc pe strazile orasului, trebuie sa asiguram clientilor dorinta noastra de serviciu non-stop in fata concurentilor nostri ".
    FuTURE-TYPE  va comunica cu alte autoturisme si va folosi tehnologiile de conducere cooperative. Aceasta colaborare va permite distante mai scurte intre vehicule si va face schimbarea benzii de circulatie si iesirea din intersectii mai sigura si mai eficienta. Acest lucru va creste, de asemenea, capacitatea drumului si va preveni accidentele, in timp ce latimea redusa a masinii va insemna ca ocupa mai putin spatiu pe drum si in parcari.
    Soferul ar putea cere masinii sa conduca in mod autonom in timpul partilor stresante si plictisitoare ale calatoriei, cum ar fi traficul greu sau drumurile, sau daca prefera sa faca alt lucru, sau sa aleaga sa vizioneze un film. Dar pentru ocaziile cand un sofer doreste sa se bucure de emotia drumului deschis, conceptul pastreaza un volan.
    Aceasta abordare duala va permite soferilor sa aleaga conducerea autonoma sau asistata, conducatorul auto asistat beneficiind de aceleasi tehnologii avansate care permit viitului tip sa se conduca. Aceste tehnologii vor functiona in fundal pentru a face conducerea in viitor mai sigura si mai placuta decat oricand, cu masina intotdeauna alerta si constienta de situatiile care se dezvolta la orizont.
    "Intr-o epoca viitoare a serviciilor la cerere si a partajarii masinilor, cercetarile noastre arata ca va exista inca un loc pentru experiente de lux si de prima calitate. Oamenii vor dori totusi sa calatoreasca in stil si confort, in timp ce cresterea partajarii masinilor mareste de fapt oportunitatea oamenilor de a experimenta ceea ce Jaguar are de oferit, chiar daca au ales sa nu detina un exemplar.

    Vizualizari: 995