rss

Codul Rutier va fi modificat. In ce cazuri ti se va suspenda inmatricularea masinii

  1. 19/07/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa ce au pus la punct proiectul de lege care le va permite masinilor cu defectiuni minore sa treaca Inspectia Tehnica Periodica, autoritatile au acum in plan sa modifice Codul Rutier .

    Cele mai importante prevederi se vor referi la suspendarea inmatricularii unei masini, care de-acum incolo se va putea efectua in cazul in care Inspectia Tehnica Periodica a expirat sau a fost anulata.

    In plus, aceeasi masura va fi luata si in cazul in care noul proprietar nu solicita transcrierea dreptului de proprietate in termen de maxim 90 de zile. In prezent, termenul limita este de 30 de zile, fara sa existe insa sanctiuni pentru depasirea acestuia.

    Mai exact, daca nu iti inmatriculezi masina in urmatoarele trei luni de la achizitie sau daca circuli cu ITP-ul expirat sau anulat, politia rutiera va retine certificatul de inmatriculare si de inregistrare, sau dovada inlocuitoare a acestuia. Daca totusi te vei incapatana si vei conduce masina cu inmatricularea suspendata, si desigur vei fi prins, vei fi sanctionat cu o amenda de la 9 la 20 de puncte, adica cu sume cuprinse intre 1.305 si 2.900 de lei.

    Totodata, acel proiect de lege despre care vorbeam la inceputul acestui articol a fost deja aprobat de Guvern si va propune ca ITP-ul sa poata fi obtinut mai usor. Acesta va introduce deasemenea cativa termeni noi si va inlocui notiunea de "defectiuni tehnice" cu trei tipuri de "deficiente": minore, majore si periculoase.

    Daca spre exemplu, masina ta a fost notata cu deficiente minore, cu alte cuvinte cele care nu afecteaza siguranta circulatiei, vei lua ITP-ul fara nicio problema.

    Vizualizari: 3360