rss

Clasa business de la Volkswagen: premiera mondiala a noului Passat Variant

  1. 01/10/2023
    Vezi toate fotografiile (147)

    La premiera mondiala, Volkswagen prezinta primele fotografii si date despre modelul Passat complet reproiectat. In centrul atentiei sunt designul aerodinamic puternic, propulsoarele ultra-eficiente, calitatea de top si numeroasele tehnologii noi. In doar cateva zile, autovehiculul va fi prezentat publicului pentru prima data la IAA Mobility din Munchen (intre 5 si 9 septembrie 2023). Noul Passat va fi lansat ca model Variant versatil in primul trimestru din 2024. Cu peste 34 de milioane de unitati vandute la nivel mondial, modelul Passat este cel mai bine vandut Volkswagen al tuturor timpurilor, dupa Golf si depasind modelul Beetle.
    Complet nou, insa tipic Passat. Simplu si puternic - designul este in mod clar Passat, in mod clar Volkswagen, insa nou din toate perspectivele. Gama, orientata inspre client, formata din trei noi propulsoare hibrid plug-in si mild hybrid si cinci variante pe benzina cu turbosuflanta si diesel este caracterizata prin eficienta.
    Silentios si spatios, Passat Variant ofera un nivel ridicat de confort in calatorii si va fi disponibil optional cu noul control adaptiv al sasiului (DCC Pro) si noile scaune ergoActive (cu masaj pneumatic in puncte de presiune). Functiile intuitive ale configuratiei postului de conducere digitalizat sunt o dezvoltare complet noua. Noul Passat poate de asemenea parca independent, optional, si poate parcurge distante lungi in regimul de conducere asistata.
    Doua noi propulsoare hibrid plug-in. Kai Grunitz, membru al consiliului de conducere al marcii, responsabil cu dezvoltarea tehnica, spune: "Cea mai recenta etapa in evolutie matricei modulare transversale (MQB evo) formeaza baza tehnica extrem de inovatoare pentru cea de-a noua generatie Passat. Datorita economiilor importante oferite de MQB evo, Volkswagen a facut accesibile din nou numeroase dezvoltari high-tech si le-a facut disponibile pentru sute de mii de soferi." Cele doua propulsoare hibrid plug-in complet nou dezvoltate (eHybrid) cu o putere a sistemului de 150 kW (204 CP) si 200 kW (272 CP) sunt un exemplu perfect in acest sens. In combinatie cu o noua baterie de 19,7 kWh (continut net de energie), acestea fac posibile autonomii complet electrice de circa 100 km. Aceasta distanta face din Passat Variant un autovehicul electric pentru viata de zi cu zi - lucru asigurat suplimentar de duratele scurte de incarcare, bateria putand fi incarcata acum la puncte de incarcare CA de 11 kW, in loc de cei 3,6 kW posibili anterior. Passat Variant eHybrid poate fi incarcat chiar si cu pana la 50 kW la statiile de incarcare rapida CC. In plus, combinatia dintre motorul de tractiune electrica si noul motor pe benzina economic cu turbosuflanta (1.5 TSI evo2) ofera autonomii totale de circa 1.000 km. 
    Noul mild hybrid de 48 V. De asemenea, la bordul modelului Passat se gaseste si un propulsor mild hybrid de 48 V (eTSI de 110 kW / 150 CP) care transforma energia cinetica in energie electrica si face posibil "coastingul", fara utilizarea motorului cu ardere interna. Doua motoare turbo pe benzina de 150 kW (204 CP) si 195 kW (265 CP) (2.0 TSI), precum si trei motoare turbo diesel (2.0 TDI) de 90 kW (122 CP), 110 kW (150 CP) si 142 kW (193 CP) completeaza gama de grupuri motopropulsoare. Cutia de viteze automata (DSG) este intotdeauna standard. Versiunile de putere 195 kW si 142 kW sunt echipate cu sistemul de tractiune integrala controlata inteligent 4MOTION ca standard; toate celelalte modele au tractiune fata.
    Un nou afisaj in format landscape. Volkswagen a reproiectat complet interiorul de inalta calitate. Deosebit de frapant este afisajul amplasat clar, de mari dimensiuni, in format landscape - elegant, functional si progresiv. MIB4 serveste aici drept platforma tehnica. Cea mai noua generatie a "matricei modulare infotainment" permite operarea intuitiva adaptata consecvent dorintelor soferilor de Volkswagen.
    Parcare asistata. Cu noul Passat Variant se va lansa cu o gama de sisteme de asistenta nou dezvoltata, de ultima generatie. Gama sistemelor de asistenta la parcare este noua. Acestea includ versiunile optionale Park Assist Plus, Park Assist Pro si functia memorie pentru Park Assist Pro. Cu Park Assist Pro, noul Passat Variant poate intra si iesi din locuri de parcare prin control de la distanta utilizand un smartphone. Daca Passat dispune de functia memorie pentru Park Assist Pro, sistemul poate inregistra si memora la cerere ultimii 50 de metri ai unei deplasari. Cand autovehiculul ajunge din nou in aceeasi pozitie - de exemplu, intrarea in carportul de acasa - se va oferi sa preia manevra de parcare. Si iesirea independenta dintr-un loc de parcare este posibila.
    Premiera mondiala pentru DCC Pro. Controlul adaptiv al sasiului DCC Pro reprezinta un nou nivel al tehnologiei suspensiei. Combinatia sa de dinamism maxim si cel mai inalt grad de confort seteaza standarde in clasa medie. Acest lucru este posibil datorita tehnologiei cu doua supape utilizata pentru prima data intr-un Volkswagen. Scaunele ergoActive Plus cu functie de masaj pneumatic cu 10 camere pentru puncte de presiune ofera de asemenea un grad ridicat de confort in calatorii. Datorita unui ampatament mai lung cu 50 mm, cu 50 mm mai mult spatiu pentru picioare in spate si o capacitate a portbagajului de pana la 1.920 de litri, Passat este ideal ca masina polivalenta atat pentru afaceri, cat si pentru timp liber.
    Modelul va fi disponibil la precomanda in Romania incepand cu luna noiembrie.

    Vizualizari: 821