rss

Cinci stele pentru noua SKODA Fabia la testele de impact Euro NCAP

  1. 19/11/2014
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noua SKODA Fabia a obtinut punctajul maxim de cinci stele la toate cele patru categorii de evaluare (protectia ocupantilor adulti, siguranta copiilor, sistemele de asistenta pentru siguranta si protectia pietonilor). A fost evidentiata in mod deosebit stabilitatea compartimentului pentru pasageri. Pentru protectia copiilor de 18 luni, noua SKODA Fabia a obtinut punctajul maxim, iar protectia copiilor de 3 ani a fost de asemenea apreciata cu un punctaj foarte bun.

     

    "Unul dintre obiectivele dezvoltarii noii SKODA Fabia a fost sa aducem un nivel de siguranta de top in segmentul masinilor compacte", a declarat Dr Frank Welsch, membru al Consiliului de Administratia SKODA, responsabil pentru Dezvoltare tehnica. "Punctajul maxim, de cinci stele, este confirmarea din partea expertilor independenti ca am atins acest obiectiv si demonstreaza ca noua SKODA Fabia este una dintre cele mai sigure masini de talie mica de pe piata", a mai spus Dr Welsch.

     

     

    Noua SKODA Fabia a obtinut rezultate bune multumita dotarilor inovatoare de siguranta care pana in prezent au fost rezervate exclusiv segmentelor auto superioare. Sistemul optional Front Assistant cu functie de franare de urgenta integrata debuteaza acum la noua SKODA Fabia. Acest sistem foloseste un senzor radar pentru a masura continuu distanta fata de vehiculele care se deplaseaza in fata. Oricand distanta este prea mica, intervine asistentul, cu masuri de la avertizari si pana la oprirea automata de urgenta. Un alt debut la noua SKODA Fabia este sistemul de franare Multi-Collision Brake, care face parte din sistemul de control electronic al stabilitatii (ESC), inclus in echiparea standard a modelului. Sistemul Multi-Collision Brake reduce riscul ca masina sa fie implicata intr-o a doua coliziune imediat dupa un accident.

     

    De asemenea disponibil pentru prima data la noua SKODA Fabia este detectorul de oboseala, oferit ca dotare optionala. Printre sistemele de siguranta se mai numara limitatorul de viteza, asistentul pentru demararea din rampa si functia electronica de monitorizare a presiunii din pneuri.

     

    Pachetul de siguranta bogat, care asigura interactiunea perfecta a componentelor sale, oferaprotectia cea mai buna posibila in cazul unui accident. Pana la sase airbag-uri - frontale, laterale si pentru cap - in combinatie cu cinci centuri de siguranta cu prindere in trei puncte protejeaza ocupantii in cazul unei coliziuni. Rigiditatea superioara a caroseriei si zonele de deformare tintit optimizate constituie baza sigurantei pasive superioare.

     

    Euro NCAP (European New Car Assessment Programme - Programul European de Evaluare a Autovehiculelor Noi) este un consortiu independent al ministerelor pentru trafic, cluburilor auto, asiguratorilor si grupurilor de consumatori din Europa. Organizatia efectueaza teste de impact cu modele auto noi si evalueaza nivelul de siguranta al acestora.

     

    Vizualizari: 2490