rss

Chinezii au dat lovitura. Au lansat pe piata electrica... cu baterie detasabila

  1. 20/12/2017
    Vezi toate fotografiile (5)

    O companie auto din China a lansat pe piata un SUV cu doua motoare electrice, un sistem de tractiune integrala si, cel mai important, o baterie detasabila. Baterie pe care clientii o vor putea schimba in peste 1.100 de statii special amenajate, intr-un timp de numai trei minute.

    Sfarsitul anului 2017 ne pune fata in fata cu unul dintre cele mai interesante automobile electrice din ultima perioada de timp. Este vorba despre noul NIO ES8, un SUV cu doua motoare, 643 CP si tractiune integrala, capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in aproximativ 4.4 secunde.

    Performantele nu sunt insa nici pe departe principala atractie in cazul de fata. Dupa cum sugeram si la inceputul acestui material, respectivul model impresioneaza prin bateria detasabila de 70 kWh - ce va putea fi inlocuita in doar trei minute la una dintre cele peste 1.100 de statii care urmeaza a fi amenajate.

    Din punct de vedere estetic, caroseria din aluminiu nu aduce nimic special, noul NIO ES8 promitand sa se revanseze la nivel de interior. Atat prin insertiile de piele alba, cat si prin instrumentele digitale de bord, display-ul tactil de dimensiuni generoase ori sistemul de inteligenta artificiala.

    Conform informatiilor publicate de oficialii companiei auto chinezesti, SUV-ul cu doua motoare electrice, tractiune integrala si baterie detasabila va fi disponibil la vanzare in schimbul unei sume care echivaleaza cu 67.715 de dolari. Ramane de vazut acum daca modelul cu pricina va ajunge sau nu si pe Batranul Continent.

    Vizualizari: 2540