rss

Chery poate cumpara Volvo!

  1. 07/03/2009
  2. Tags: Chery, Ford, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Incet-incet, saga vanzarii lui Volvo incepe sa capete miez, pe masura ce entitatile interesate de ea incep sa iasa din negura misterului. Una dintre acestea este si concernul chinez Chery, care tocmai a primit unda verde din partea guvernului Tarii Marelui Zid de a intra in cursa pentru achizitionarea companiei suedeze.

    Daca este sa dam crezare zvonurilor din ultima vreme, pe Volvo “se bat” mai multi potentiali cumparatori decat ar parea, semn ca cele 6 miliarde cerute de Ford nu sunt chiar atat de exagerate.

    Numai din China, de exemplu, ar mai fi inca doua conglomerate interesate – Dongfeng Motor Group si Chongqing Changan Automobile Co –, in timp ce, de pe meleaguri ceva mai familiare, se vorbeste despre o asa-numita “Constelatie Europeana”.

    In ceea ce-l priveste pe Ford, vanzarea lui Volvo la acest pret ar insemna nu numai o gura de oxigen imensa pentru viitorul sau, ci si o excelenta afacere in sine: cu toate pierderile inregistrate de nordici in ultima vreme si recesiunea economica globala, Ovalul Albastru ar vinde ultima ramasita a grupului PAG cu doar 450 de milioane de $ mai putin decat a cumparat-o in 1999.

    Vizualizari: 1253