rss

Cele mai esentiale informatii pentru inchirierea unei masini

  1. 14/09/2016
    Vezi toate fotografiile (1)

    Marimea conteaza


    Dimensiunea masinii de inchiriat poate avea un impact asupra pretului pe care il platiti. Masinile compacte, medii sau de lux, pot varia in functie de companiile de inchirieri auto. Pentru a ilustra dimensiunile autoturismelor, companiile ofera, de obicei, modele de masini, sau sugereaza cat pasageri incap cu siguranta intr-un anumit model de masina.

    Navigati si comparati

    Cautati pe mai multe site-uri web tipul de masina de care sunteti interesat pentru inchiriere. Pentru a obtine cel mai bun pret, cautati site-urile de inchirieri auto individual, si apoi comparati preturile acestora.

    Oferte

    Daca planurile dumneavostra de calatorie sunt flexibile, puteti inchiria o masina atunci cand preturile sunt scazute. Incercati sa cautati oferte in functie de numarul de zile pentru care doriti masina. Este posibil sa gasiti oferte mai bune daca rezervati din timp, sau daca rezervati in combinatie cu un zbor sau un hotel. Cititi cu atentie restrictiile care pot aparea la anumite oferte, inclusiv perioada in care oferta este valabila. Unele companii ofera preturi speciale pentru seniori, sau membri unor anumite organizatii, cum ar fi cluburile de motociclete.

    Intrebari despre taxe

    Compararea preturilor pentru masinile de inchiriat nu va vor oferi intotdeauna o suma exacta pentru masina pe care o doriti. Incercati sa luati in calcul toate taxele, inclusiv cele pentru optionale. Unele taxe pot fi listate atunci cand inchiriati online, insa este posibil sa nu aflati despre toate taxele pana nu mergeti la biroul de inchiriei sa va ridicati masina. cititi cu atentie contractul, si fiti atent la taxe pentru anumite evenimente, cu ar fi accidentele.

    Trecutul dumneavoastra ca sofer, este important

    Multe companii verifica istoricul soferului atunci cand acesta ajunge la biroul de inchirieri auto, si ii resping pe cei care nu intalnesc standardele companiei. Chiar daca aveti o rezervare confirmata, puteti fi descalificat de la a inchiria o masina pentru diverse neplaceri recente, cum ar fi:
    •    sofat haotic;
    •    incalcarea regulilor in ceea ce priveste centura de siguranta;
    •    accidente, indiferent din vina cui;
    •    parasirea locului accidentului;
    •    sofatul sub influenta alcoolului sau a drogurilor;
    •    permis de conducere care a fost suspendat.
    Intrebati compania de inchirieri auto daca verifica istoricul soferului, inainte de a inchiria masina.

    Optiuni de acoperire

    Companiile de inchirieri auto, ofera, de obicei, optiuni aditionale de acoperire, pentru un anumit pret, evident. Totusi, este posibil ca dumneavoastra sa fiti deja asigurat prin propria asigurare auto sau polita de asigurare generala. Cititi regulile politei de asigurare, si sunati la asigurator daca aveti nelamuriri. Daca plecati in calatorie de afaceri, este posibil sa aveti asigurare de angajat. Unele companii de carduri de credit sau cluburi de motociclete, ofera membrilor protectie gratuita pentru inchirieri, atunci cand folosesc cardul lor pentru aceste servicii.

    Cereti informatii despre taxe

    Cereti informatii despre comisioane inainte de a inchiria o masina, pentru a evita surprizele la plata facturii.

    Taxe de returnare mai devreme sau mai tarziu al vehiculului.

    Daca returnati masina mai devreme, nu este intotdeauna un lucru bun, unele companii de inchirieri masini pot percepe o taxa daca va intoarceti cu masina in mai mult de 24 de ore pana la sfarsitul inchirierii propriuzise. In cazul in care doriti sa returnati masina mai devreme, sunati la compania de inchiriere pentru a optine informatiile necesare.
    Intarziati cu returnarea masinii la timp? Multe companii au un termen relativ scurt in care puteti returna masina, iar daca intarziati cu mai mult de 30 de minute, nu sunteti neaparat taxat, insa cel mai probabil ca trebui sa mai platiti o zi in plus de inchiriere.

    Suprataxa de aeroport

    Daca doriti sa ridicati masina dintr-un aeroport anume, este posibil ca taxa de aeroport sa mareasca considerabil nota de plata finala, asa ca nu ezitati sa intrebati inainte de a face o astfel de cerinta.

    Taxe de kilometraj

    Cu toate ca majoritatea companiilor de acum au un numar nelimitat de kilometri pe care ii puteti parcurge, pentru anumite masini, poate exista o taxa de kilometri parcursi, care se aplica la anumite SUV-uri sau la masini mai speciale, de aceea este important ca daca aveti de gand sa inchiriati o astfel de masina sa faceti o comparatie intre companii si sa alegeti cel mai bun pret.

    Taxa de asistenta pe marginea drumului

    Asistenta pe marginea drumului se refera la asistenta in cazul in care aveti o pana, sau blocati cheile masinii inauntru. Aceasta taxa poate fi o surpriza neplacuta intr-un moment foarte nepotrivit. In cazul in care nu reusiti sa va descurcati de unul singur, compania poate trimite asistenta pentru dumneavoastra, numai ca acest lucru va costa, cat anume? pretul difera de la o companie la alta.

    Taxa pentru a iesi cu masina din tara?


    Este un lucru important sa discutati acest lucru cu unul din agentii de unde inchiriati masina, pentru ca de obicei se percepe o taxa atunci cand parasiti tara cu o masina inchiriata. Taxa este perceputa de compania de inchirieri masini si ca si valoare difera de la o companie la alta.

    Taxe pentru inchiriere de echipament

    In cazul in care doriti sa includeti un sistem de navigatie in inchirierea dvs., trebuie sa stiti ca acesta se va plati suplimentar. Acelasi lucru este valabil pentru orice alt accesoriu in plus fata de masina propriuzisa.

    Taxa pentru sofer suplimentar

    In cazul in care mergeti mai departe si trebuie sa conduceti mult, si doriti sa mai luati un sofer cu dvs., fie el chiar si un prieten, este posibil ca unele companii sa va ceara o taxa pentru acest sofer suplimentar.



    Advertorial!

    Vizualizari: 1352