rss

Cel mai vechi Cadillac din lume intra la licitatie

  1. 16/07/2007
  2. Tags: Caddy Model A, Cel mai vechi Cadillac
    Vezi toate fotografiile (1)
    Seamana mai degraba cu o sareta autopropulsata si nu are nici pe departe dimensiunile gigantice ale unui Escalade, insa acest Caddy Model A din 1903 este de asteptat sa se vanda la licitatia Bonhams' Quail Lodge pe mult mai multi bani decat oricare din modelele actuale.

    Prezentata la salonul auto de la New York organizat acum 104 ani, masina este cel de-a treisprezecea fabricata vreodata de Cadillac si totodata cel mai vechi produs al marcii inca existent.

    La vremea aceea facea parte din grupul de modele ce i-au adus marcii americane supranumele de “Standardul lumii auto” si era propulsata de un monocilindru botezat “Micul Hercule”, pozitionat sub scaunul din fata si obligat sa actioneze rotile din spate.

    Construita impecabil pentru o masina cu peste un secol vechime, Model A a precedat debutul productiei de masa la uzinele Cadillac, constructorul american fiind unul din pionierii politicii componentelor interschimbabile (puteau fabrica fara probleme o masina din piesele luate de pe raft, intr-o era cand lumea credea asta o magie).

    In 1903, cineva putea cumpara un asemenea exemplar cu doar 850 de $, insa ne asteptam ca, la Bonhams' Quail Lodge, cel care o va lua acasa sa plateasca o suma cu cel putin trei zerouri in plus.
    Vizualizari: 2502